5 boeken gelezen augustus 2015

5 boeken gelezen augustus 2015

De laatste tijd ben ik weer fijn mijn e-reader erbij aan het pakken om ’s avonds nog wat te lezen. Even een rustmomentje voor mezelf. Ik heb 5 boeken gelezen die ik kort zal beschrijven en ik zal vertellen wat ik ervan vond.

Ik zet vaak boeken van dezelfde schrijver/schrijfster op mijn e-reader en ga dan lezen totdat mijn boeken allemaal uitgelezen zijn. Dan pak ik weer mijn laptop erbij en zet nieuwe boeken erop. Veel boeken van Saskia Noort komen dus aan bod.

Opgeruimd! – Marie Kondo

♥♥♥♥

boeken gelezen

 

Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen!

De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

Ik vond een aantal zaken in het boek nogal ‘zweverig’. Niet helemaal mijn ding. Toch heb ik mijn (e-)boek met veel fascinatie uitgelezen. Nadat ik eerst het hele boek had uitgelezen binnen een paar dagen ben ik begonnen met opruimen. Wel met mijn eigen twist eraan, maar ik ben fanatiek bezig geweest met dingen weggooien. Op de een of andere manier ging het sneller en effectiever toen ik het boek had uitgelezen. Normaal start ik vrijwel elke vakantie met een opruimsessie waarbij ik alle ruimtes in huis langsloop, poets, opruim en dingen in weggooi. Hopelijk is dat nu niet meer nodig. 😉

Een zusje – Rosamund Lupton

♥♥♥♥♥

boeken gelezen

Hier heb ik al een review van geschreven. Je kunt dus het beste hier klikken om over dit boek meer te weten te komen. Wel kan ik je zeggen dat het een echte aanrader is!

Nieuwe buren – Saskia Noort

♥♥♥

boeken gelezen

Nieuwe buren is een adembenemend spannende en provocerende thriller over seks en liefde, en over drang naar vrijheid – maar ook over de allesoverheersende angst daarvoor.

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Peter voelt zich zwaar tekortschieten omdat hij Eva, die hij als zijn grote liefde beschouwt, nooit een kind zal kunnen geven en Eva probeert zich daar wanhopig bij neer te leggen.

Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg meer terug is. Hun droom ontaart langzaam maar zeker in een ware nachtmerrie…

Dit boek duurde vrij lang voordat ik ‘m uit had. Ik vond namelijk dat het erg lang duurde voordat ik echt in het verhaal kwam. Nu werden sommige zaken zo langzaam uitgelegd en duurde en duurde het maar. Conclusie: Eva en Peter verloren hun dochtertje, komen in een vinex-wijk te wonen met de buren Steef en Rebecca. Ze gaan steeds meer met elkaar om totdat ze helemaal in elkaar verstrikt raken met een heel onwaarschijnlijk einde tot gevolg.

Koorts – Saskia Noort

♥♥♥

3-koorts

Een zinderende thriller over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot een van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is – en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.

Koorts is een verhaal over vrijheid en grenzen, over liefde en hedonisme. Maar vooral over de roes en de koorts die hoort bij het magische eiland dat al eeuwen een toevluchtsoord is voor schilders, schrijvers, muzikanten en andere intellectuelen die even willen vluchten uit hun eigen rigide cultuur.

Ik hou wel van een goede triller maar dit vond ik wel erg ongeloofwaardig. Desondanks las het prettig en gaf het wel wat spanning. Leuk om nergens bij na te denken en gewoon te lezen.

Een goed huwelijk – Saskia Noort

♥♥

4-een goed huwelijk

Een spannend verhaal van de koningin van de Nederlandse thriller. In Een goed huwelijk zint een bedrogen echtgenote op wraak. Een goed huwelijk is een kort verhaal van Saskia Noort.

Hiervan vond ik het jammer dat het boek niet uitgebreider was. Omdat het echt zo kort is kom je al eigenlijk te snel tot de clue van het verhaal. Ik denk dat als het een ‘echt’ boek was geweest het echt ontzettend goed kan zijn. Namelijk de band tussen man en vrouw en wat je voor elkaar over hebt.

 

Heb jij nog aanraders qua boeken? Welk boek moet ik volgens jou lezen?

Liefs,

Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.