5 boeken gelezen september #2

5 boeken gelezen september #2

De laatste tijd verslind ik boeken bij het leven! Ik pak de tijd weer om te lezen en ik grijp elke kans aan om iets verder te komen in mijn boek. Ik laat je vandaag de vijf boeken zien die ik heb gelezen en ik vertel je wat ik ervan vond.

Zoenoffer – Karin Slaughter

♥♥♥♥

boeken gelezen

Een duister geheim werpt een schaduw over Grant County als de dertienjarige Jenny zich moedwillig laat neerschieten door politiecommissaris Jeffrey Tolliver. Bij de lijkschouwing doet kinderarts Sara Linton een schokkende ontdekking, die wijst in de richting van misbruik. De ex-echtgenoten Sara en Jeffrey werken noodgedwongen samen bij het oplossen van deze zaak.

Jeffrey wordt in zijn speurwerk bijgestaan door de getraumatiseerde rechercheur Lena Adams, die zich vastbijt in haar werk en in de ban raakt van de jongen die de sleutel van het misdrijf in handen lijkt te hebben. Als de ontknoping nabij is, slaat het noodlot opnieuw toe.

Karin Slaughter combineert bloedstollende spanning met levensechte personages. Haar psychologisch inzicht is messcherp en haar soepele schrijfstijl onweerstaanbaar. De steeds weer onverwachte wendingen maken Zoenoffer tot het einde toe verrassend.

Ik werd gelijk in het boek gezogen. Sara is een arts voor kinderen die een eigen praktijk heeft in een klein dorpje. Het ‘ons kent ons’ gebeuren. Haar ex-man is politieagent en aangezien Sara ook in een mortuarium werkt komen ze elkaar met werken nog tegen. Ze gaan steeds meer met elkaar om totdat op een date er iets gebeurd. Hier gaat de rest van het boek over. Ik vond het boek meeslepend en heftig. Het einde is deels open wat mij nieuwsgierig houdt hoe het verder met iedereen zal verlopen.

De hongerspelen – Suzanne Collins

♥♥♥♥♥

boeken gelezen

Katniss Everdeen woont in het 12e en armste district van Panem, het land dat ooit bekendstond als Noord-Amerika. Met haar moeder en haar zusje Prim leidt ze een armoedig leven, getekend door het keiharde regime van het welvarende Capitool. Jaarlijks worden de Hongerspelen uitgevaardigd: 24 door loting aangewezen tributen, een jongen en een meisje uit elk district, gaan een strijd op leven en dood met elkaar aan. En dit jaar wordt Prim uitgeloot…

Katniss weet dat de Hongerspelen een doodvonnis voor haar jonge zusje betekenen en besluit haar plek in te nemen. Onder het oog van de hele bevolking van Panem, die de strijd als bron van vermaak volgt, begeeft ze zich in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van bruut geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici komt Katniss voor de keus staan: hoe ver zal ze gaan om te overleven? DE HONGERSPELEN is een ultieme leeservaring die niemand mag missen!

De films van de meerdere delen heb ik al een hele terug gekeken. Toch wilde ik ook de boeken gaan lezen omdat in een boek vaak meer verteld wordt dan dat ze in een film over kunnen brengen. Sommige gedeeltes tussen boek en film waren totaal verschillend, maar de grote lijn blijft natuurlijk hetzelfde. Katniss die mee doet aan de Hongerspelen. Van deel 2 heb ik de verfilming ook al gezien dus ik ben benieuwd hoe het boek hiervan is. Tot nu toe heb ik liever het boek omdat ik er in mijn hoofd mijn eigen plaatje van kan maken.

Vlammen – Suzanne Collins

♥♥♥♥♥

boeken gelezen

Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden. Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Om iedereen van wie ze houdt te beschermen, moet ze de wereld ervan overtuigen dat haar gedeelde overwinning geen daad van rebellie maar de ware liefde voor Peeta was. Maar Katniss beseft niet alleen dat haar hart eigenlijk aan iemand anders toebehoort, ze begint ook te twijfelen of ze het vuur van de revolutie eigenlijk wel wil doven.

Ik blijf het spannend vinden ook al heb ik de film al een aantal keer gezien. Het boek is uitgebreider en op de een of andere manier spannender dan de film. Ik moest en zou lezen! Dus ik nam mijn e-reader overal mee naar toe. Ik vind het bijzonder hoe de schrijfster het verhaal heeft geschreven. Je leert de personen in het boek echt kennen waardoor je ze steeds beter leert begrijpen. Aangezien in de bioscoop pas deel 1 van boek 3 is uitgebracht is kan ik niet wachten totdat ik boek 3 ‘spotgaai’ heb uitgelezen zodat ik weet hoe alles afloopt.

Spotgaai – Suzanne Collins

♥♥♥♥

boeken gelezen

Het onmogelijke is gebeurd: Katniss Everdeen heeft de Hongerspelen twee keer overleefd. Dat betekent niet dat ze veilig is. Het Capitool geeft haar de schuld van de onrust in Panem. President Snow heeft bovendien meer dan duidelijk gemaakt dat Katniss niet de enige is die daarvoor zal boeten. Haar vrienden, haar familie; heel District 12 loopt gevaar.

Dit verpletterende en bloedstollende slot van de Hongerspelen-trilogie verslaat alles.

Zo, alle Hongerspelen boeken heb ik in een hele korte tijd uitgelezen. Ik wilde hoe dan ook uitlezen hoe het af zou lopen. Dus ik heb elke vrije minuut besteed aan het lezen hiervan. Toch vond ik deel 3 de minste van allemaal. Het verhaal ging opeens in sneltreinvaart in vergelijking met de andere twee delen. Peeta is het hele begin weg en nu ik het boek heb uitgelezen heb ik geen flauw idee hoe het daadwerkelijk met Gale is. Wel ontzettend tof geschreven en ik vind de achterliggende gedachtes ook heel bijzonder.

Vlinders – Simone van der Vlugt

♥♥♥

boeken gelezen

Zoë heeft haar draai gevonden op haar nieuwe school en vrienden gemaakt. Over haar paranormale gave heeft ze nog niemand iets verteld.
Op een dag wordt haar aandacht getrokken door een jongen. Hij is blond, groot en cool gekleed. Al snel blijkt echter dat niemand anders hem kan zien: hij is door een stel jongens op het schoolplein doodgetrapt. De daders zijn nooit gepakt. Nu zoekt hij contact met Zoë. Zij kan hem helpen de daders achter de tralies te krijgen.
Normaal gesproken kan Zoë met dit soort dingen bij haar moeder terecht. Maar haar vader en zijn nieuwe vriendin hebben net een baby gekregen en haar moeder heeft het daar moeilijk mee.
Zal ze haar nieuwe vrienden in vertrouwen nemen?

Wat mij gelijk opviel aan het boek is de makkelijke leesstijl. Het is vrij ‘kinderlijk’ geschreven. Hierdoor hoef je wel vrij weinig na te denken en is het boek zo uit. Ik vond het een prima boek om zo tussendoor te lezen alleen had ik er meer van verwacht. Sommige gedeeltes gingen ontzettend snel waardoor ik het gevoel kreeg stukken over te slaan.

 

Zo, dat waren weer 5 leuke boeken!

Welk boek heb jij de laatste tijd gelezen?

Liefs,

Liza

 

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.