5 boeken gelezen september 2015 #1

5 boeken gelezen september 2015 #1

 

In augustus las ik al veel boeken van Saskia Noort. In september ben ik daarmee verder gegaan. Nu heb ik al mijn boeken van Saskia Noort uitgelezen die op mijn e-reader stonden.

Debet – Saskia Noort

♥♥♥♥

boeken gelezen

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub.

Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.

Dit boek kun je in combinatie gelezen met ‘de eetclub’. De eetclub had ik een aantal jaren geleden al gelezen en ik merkte dat ik nog vrij veel wist. In debet wordt ook nog vaak teruggeblikt naar ‘de eetclub’. Ik vond het een leuk en spannend boek om zo tussendoor te lezen. Er komen wel vrij veel namen in naar voren waardoor ik af en toe even goed moest bedenken over wie ze het ook alweer hadden. Een leuk en spannend boek!

 

De verbouwing – Saskia Noort

♥♥♥♥

boeken gelezen

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, ze is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon. Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een ‘groene’ aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een zodanige positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.

Het duurde voor mij erg lang voordat je tot het echte verhaal kwam. Eenmaal in het verhaal wilde ik het in één ruk uitlezen. Vooral de moeder / zoon bang vond ik bijzonder. Het was duidelijk dat familie toch familie blijft ondanks wat er gebeurd.

 

De eetclub – Saskia Noort

♥♥♥♥

boeken gelezen

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd.

Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.

Ik heb ‘de eetclub’ al eens eerder gelezen. Destijds had ik het gevoel dat het spannender was. Ik wist nu ook niet meer goed hoe het boek zou verlopen maar het einde vind ik zo plotseling Omdat ik ook pas ‘debet’ heb gelezen heb ik nu wel met andere ogen het boek gelezen. Het maakt het anders dan als je ‘de eetclub’ als eerste zou lezen en verder nog niks zou weten.

 

Afgunst – Saskia Noort

♥♥

boeken gelezen

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij woedend. Afgunst is een kort verhaal van Saskia Noort.

Binnen een uurtje uitgelezen. Het is maar een kort verhaal en ik werd gelijk erin gezogen. In het begin vond ik het psychologische gedeelte interessant om te lezen maar het einde vond ik zo tegenvallen dat ik dat alleen nog maar in gedachten heb.

 

Aan de goede kant van 30 – Saskia Noort

boeken gelezen

 

Aan de goede kant van 30 bevat een royale selectie uit de columns en artikelen die Saskia Noort schreef voor Marie Claire en Viva. Veelgelezen stukken zijn het, want Saskia Noort schrijft over herkenbare gebeurtenissen uit het leven die ons werkelijk raken, ontroeren, doen lachen of verbazen. Van het hebben van een minnaar tot het overlijden van een schoonmoeder, van het jaarlijks terugkerende bikinileed tot vragen van kinderen die je met de mond vol tanden doen staan, en van het genieten van het moment tot het aan de ‘verkeerde’ kant van 30 belanden.

Sommige columns waren leuk om te lezen, maar ik vond het totaal niet bij elkaar passen of in elkaar over lopen. Het zijn losse stukjes die in één boek zijn gestopt. Ik had het fijner gevonden als het logischer was ingedeeld.

 

Welk boek heb jij de laatste tijd gelezen?

Liefs,

Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.