5 laatst gelezen boeken (o.a. Sophie Kinsella)

5 laatst gelezen boeken (o.a. Sophie Kinsella)

Er heeft weer even wat tijd tussen gezeten, maar ik heb weer 5 boeken gelezen. Klik verder als je wilt weten welke boeken ik zoal heb gelezen en wat ik ervan vond.

Confessions of a shopaholic

boeken

Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat leuke jasje of die mooie schoenen te kopen. Rebecca Bloomwoods financiële situatie is een puinhoop. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van de bank. Shopaholic! in alle staten. Het leven is heerlijk, vindt Becky Bloomwood. Ze mag met haar vriend Luke mee naar New York. Op naar het winkelwalhalla, naar Saks en Bloomingdale’s en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat Becky het weet is ze weer véél te ver gegaan. Met een gebroken hart probeert ze te redden wat er te redden valt van haar geschonden reputatie.

Bron

Zo af en toe kan ik echt genieten van een goede chicklit. Becky denkt het helemaal voor elkaar te hebben. Een uitgebreide kledingcollectie, een saaie baan en leuke vrienden zorgen voor een spannend leven. Maar ondanks dat het van buiten bijzonder uitziet heeft Becky een probleem. Ze staat ontzettend rood. Nadat ze de liefde van haar leven heeft ontmoet en niets haar geluk meer in de weg staat zorgt een krantenartikel voor opschudding. Ze raakt veel kwijt en uiteindelijk kiest ze voor haar eigen geluk. Je leeft al snel mee met Becky en wat ze allemaal meemaakt. Ik heb dit boek al meerdere malen gelezen en ik blijf het leuk vinden!

Shopaholic & baby

boeken

Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als ‘personal shopper’ bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want… Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie. Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky’s gelukzalige wereldje in te storten. Ze winkelt voor twee… of zijn er soms drie in haar huwelijk?

Bron

Verwacht geen hoogstaande literatuur, maar de boeken uit deze serie zijn echt vermakelijk. Snel te lezen door de gemakkelijke schrijfstijl. Een chicklit waarbij je bij het lezen toch wel kan grinniken. De gekke momenten die je hoofdpersoon beleefd zijn gewoon tof om te lezen. Een boek die ik heerlijk vond om even tussendoor te lezen.

Verbroken

boeken

Sara Linton keert na lange tijd voor een vakantie terug naar Frant County. Daar wordt ze ongewild geconfronteerd met de verdrinkingsdood van een jonge, mooie studente. De verdachte, een zwakbegaafde jongen en iemand uit haar verleden, pleegt zelfmoord voor Sara hem kan spreken. Op de celmuren zijn met bloed de woorden IK NIET geschreven. Sara vermoedt dat Lena Adams een rol in zijn dood heeft gespeeld en vraagt Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation om haar bij te staan. Zijn komst wordt niet door iedereen gewaardeerd en hij stuit bij zijn onderzoek op een muur van stilte. Langzaam ontrafelen Sara en Will een zaak vol explosieve geheimen, maar door de ontwikkelingen komen er nieuwe levens op het spel te staan.

Bron

Ik hou van de boeken van Karin! Al zijn de verhalen nog zo gruwelijk, het blijft ook vermakelijk om te lezen. Het zijn geen boeken wat gaan van gruwelijk iets tot het volgende gruwelijke. Nee, de boeken van Karin zijn naast de moord die er telkens minstens een van voorkomt goede verhalen. Zo ook dit boek. Sara is weer terug in haar woonplaats waar ze met Jeffrey heeft gewoond. Ze raakt weer in allerlei avonturen die je zelf niet kunt voorspellen. Het blijft goed!

Huisje boompje beestje

boeken

Striptekenares Molly Hayes woont in het pittoreske dorp Briarwood. Wat relaties betreft heeft ze weinig geluk: ze valt altijd op foute mannen. Vlak na haar laatste break-up krijgt ze een nieuwe buurman: de Londenaar Dexter Yates. Hij is knap, single en… heeft een baby. Er is meteen een enorme aantrekkingskracht tussen Molly en Dex, maar Molly houdt de boot af. Liever een goede buur dan weer een foute vriend, denkt ze. Maar hoe lang houdt ze vol?

Bron

Binnen een week heb ik dit boek uitgelezen. Gemakkelijke schrijfstijl waardoor je erdoorheen vliegt. Een boek waar veel clichés samenkomen tot een geheel. Desondanks was het vermakelijk om te lezen. Geen hoogstaande literatuur, maar lekker een boek waarbij je kan ‘zwijmelen’.

Verdwijn

boeken

Als patholoog-anatoom Maura Isles een lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven: het lijk opent de ogen. De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht.

Maar dan verandert wat een dode leek in iets dodelijks. Op koelbloedige wijze vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele personen, onder wie een zwangere patiënt: Jane Rizzoli.

Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren doortikken, voegt Maura zich bij Jane’s echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean.

Alleen Jane, in de val met de gewapende vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie…

Bron

Ik heb dit boek echt binnen no time uitgelezen. In bad, tijdens het tanden poetsen. Elk moment wilde ik spenderen om verder te komen! Het verhaal begint met Mila. Ze vertrekt naar de VS omdat ze denkt dat ze daar een betere kant heeft op een beter leven. Maar ze wordt ‘verhandeld’. Ze wordt als prostituee gebruikt en opgesloten. Naast deze verhaallijn heb je ook nog het verhaal met rechercheur Rizolli. Uiteindelijk komen beide verhaallijnen samen. Er gebeuren dingen in het boek waarvan je van tevoren niet had kunnen bedenken. Briljant geschreven!

 

Ik ga weer even verder lezen zodat er weer een nieuw artikel online kan komen te staan.

Welk boek heb jij als laatst uitgelezen?

Liefs,

Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.