Afgelopen 5 gelezen boeken (o.a. Nicci French & E.L. James)

Afgelopen 5 gelezen boeken (o.a. Nicci French & E.L. James)

Op vakantie heb ik weer wat boeken gelezen! Daardoor kom ik weer aan de 5 gelezen boeken, die ik je vandaag laat zien. Wat vond ik ervan? Lees snel verder om te lezen welke boeken ik verslonden heb.

Dit artikel bevat affiliate links.

Nicci French – Wachten op woensdag

Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat, is het stil in huis. Dan doet Dora een verschrikkelijke ontdekking: haar moeder Ruth ligt op de grond, vermoord. Maar wie zou een doodgewone huisvrouw willen vermoorden? En waarom? Inspecteur Karlsson krijgt de zaak toegewezen. Wanneer tijdens het politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Om het onderzoek te kunnen voortzetten schakelt Karlsson Frieda s hulp in, die hij nu meer nodig heeft dan ooit tevoren. Maar Frieda heeft zo haar eigen problemen. Ze heeft veel moeite om de mislukte aanslag op haar leven te verwerken. En als ze dan ook nog door een van haar patiënten op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet, raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web. Of is het slechts haar eigen verbeelding die met haar aan de haal gaat? Zal het Frieda lukken het duistere geheim op te lossen voordat ze er zelf door wordt verzwolgen? Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol. Opnieuw heeft Nicci French een razend spannende en goed geconstrueerde thriller geschreven, waarin het leven van Frieda stapje voor stapje verder wordt blootgelegd.

****

Ik moest er echt even inkomen. Ik was erin begonnen, maar ben na een paar hoofdstukken even opnieuw begonnen om alle namen goed in mijn hoofd te krijgen. Wie is nu wie? Na een tijdje had ik alle personages in mijn hoofd en toen begon voor mij pas het echte verhaal. In dit boek spelen zich vrij veel verhaallijnen af. Er gebeuren dingen waarvan ik niet wist hoe het ooit samen tot een geheel zou komen. Uiteindelijk was het echt een bizar goed einde.

Confessions of a shopaholic – Sophie Kinsella

Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw die geen winkel voorbij kan lopen zonder dat ene leuke jasje of die mooie tas te kopen… Twee topboeken, nu samen in één band! Sophie Kinsella is een voormalig financieel journaliste en bestsellerschrijfster. Ze gaat bijna nooit uit winkelen en woont in Londen.

****

Zo af en toe kan ik echt genieten van een goede chicklit. Becky denkt het helemaal voor elkaar te hebben. Een uitgebreide kledingcollectie, een saaie baan en leuke vrienden zorgen voor een spannend leven. Maar ondanks dat het van buiten bijzonder uitziet heeft Becky een probleem. Ze staat ontzettend rood. Nadat ze de liefde van haar leven heeft ontmoet en niets haar geluk meer in de weg staat zorgt een krantenartikel voor opschudding. Ze raakt veel kwijt en uiteindelijk kiest ze voor haar eigen geluk. Je leeft al snel mee met Becky en wat ze allemaal meemaakt. Ik heb dit boek al meerdere malen gelezen en ik blijf het leuk vinden!

Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen op hun dertigste als beiden nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu! Meteen!
Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar hetzelfde Griekse eiland waar ze elkaar als tieners hebben ontmoet. Toen hadden Ben en Lottie een fantastische tijd. Ze kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht.
Maar er zijn nogal wat mensen vreselijk geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de boel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

***

Dit boek is geschreven vanuit verschillende personen. De twee hoofdpersonen zijn de twee zussen. Bij de ene zus lijkt alles voorspoedig te lopen terwijl de ander in een lastige scheiding zit. Door verschillende keuzes van de ene zus wordt het boek opgebouwd. Dit boek was vermakelijk maar niet heel boeiend. Ik werd er niet constant mee geboeid zodat ik bleef lezen. Daardoor heb ik er dus een dikke maand over gedaan om het uit te lezen.

Vijftig tinten grijs – E.L. James

Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljardair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt.

Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasieën in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk.
Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft.

Tot voor kort werkte E.L. James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

***

Op vakantie wist ik niet zo goed aan welk boek ik moest beginnen. Deze reeks boeken heb ik al eerder gelezen maar dacht doe het nog eens. Dus het eerste boek heb ik nu uit. Ondanks alle seks en toestanden vind ik het best vermakelijk.

Vijftig tinten donkerder – E.L. James

Vijftig tinten donkerder is het tweede deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair. Ze start een nieuw leven en begint een carrière bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Vijftig tinten donkerder is het vervolg op het meeslepende Vijftig tinten grijs.

Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrière. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

‘Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!’
the new york times, #1 op de bestsellerlijst

‘Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.’
elle

****

Ik vind dit tweede boek veel interessanter om te lezen dan deel 1. Waar het in deel 1 vrijwel puur en alleen over seks en lusten ging is dit in deel 2 wat meer naar de achtergrond gegaan. Het gaat wat meer over de liefde tussen Grey en Ana. Daarnaast krijg je ook een beter inzicht in de vroege jeugd van Grey zodat je hem ook beter leert begrijpen.

 

Ondertussen heb ik weer 3 boeken gelezen. Ik heb de smaak weer te pakken! Als je nog een goed boek bent tegengekomen, geef dit dan even aan in de comments. Aanraders voor goede boeken zijn altijd fijn.

Liefs,

Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.