Arja & the furry friend tag

Arja & the furry friend tag

Op de blog van Cynthia kwam ik een tijdje geleden the Furry Friend tag tegen. Arja is nu bijna een jaar bij ons en niet meer bij ons weg te denken! Ik vul dus de Furry Friend tag in zodat jullie onze lieverd ook beter leren kennen. Het is toch zo’n schatje. *smelt*

Arja

 

 Wat is de naam van je huisdier?

Arja 🙂 De naam hebben we niet zelf gegeven, zo heette ze al vanuit het asiel.

Wat voor dier is het en wat voor ras?

Nou het zal je niet verbazen, maar Arja is een hond. Namelijk een echte blonde labrador.

Hoe lang heb je je huisdier al?

Nou op 27 december 2014 hebben we haar officieel meegenomen uit het asiel.

Hoe heb je je huisdier gekregen?

Wij wilde altijd al een hond. Mijn beste vriendin Marleen (en haar man Jip) hebben een Franse bull en wij hebben de eer om af en toe op te passen. Dus het begon steeds meer te kriebelen om ook een eigen hond te hebben. Maar we hadden wel voor onszelf besloten eerst een huis te koop en daarna pas een hond. Zodat ze ook de ruimte zou hebben om lekker in de tuin te spelen.

Het was voor ons duidelijk dat wij geen puppy zouden nemen. Wij wilde graag een hond uit het asiel. Dus na een paar maanden wonen in ons nieuwe huis zijn we allerlei asiels af gaan zoeken op internet. Uiteindelijk ‘vonden’ we Arja terwijl we ‘s ochtends in bed lagen te zoeken op de laptop. Gelijk gebeld en in de auto gesprongen op weg naar het asiel. Ze haalde haar uit de kennel en ik was direct verkocht! Het was duidelijk dat ze veel had meegemaakt, maar ze kwam gelijk snuffelen en knuffelen. We zijn een stukje met haar gaan wandelen en het was eigenlijk voor ons al duidelijk. Om niet alles te overhaasten hebben we haar helaas weer afgegeven en ik zou maandag (het was zaterdag dat we gingen kijken) met Marleen en haar hond nog eens langsgaan. Omdat onze twee honden wel goed met elkaar overweg zouden moeten kunnen. En ja hoor, maandag was ik nog meer verliefd dan zaterdag. Ik kreeg haar niet uit mijn hoofd. Helaas hadden Juul en ik een ‘weekendje weg’ geboekt tussen kerst en nieuwjaar. Dus om Arja niet te veel stress te bezorgen zouden we haar in het nieuwe jaar direct ophalen. Gelukkig sneeuwde het ontzettend ‘3e kerstdag’ en we zijn niet naar Luxemburg vertrokken, maar hebben Arja opgehaald. Dus op 27 december 2014 is ze echt bij ons thuis gekomen.

Arja

Hoe oud is je huisdier?

Volgens de papieren van het asiel is ze op 20 maart 2010 geboren. Dus ze is nu 5. 🙂

Wat zijn een paar gekke dingetjes over de persoonlijkheid van je huisdier?

Arja wil perse altijd knuffelen. Eerst rent ze naar mij en daarna pas naar Juul. Als we haar beide hebben geknuffeld dan rent ze heen en weer om van ons beide knuffels te krijgen. Je zou zeggen dat een labrador gek is op water en het liefst de hele tijd zwemt. Nou Arja niet.. ze heeft nooit geleerd te spelen en het begint nu dat ze het water interessant gaat vinden.

Wat betekent de relatie met je huisdier voor je?

Ik had echt nooit bedacht dat je zoveel liefde voor een huisdier kon voelen. Laatst is ze gesteriliseerd en toen ik haar ‘s ochtends had afgezet bij de dierenarts heb ik toch een potje gejankt in de auto. Niet normaal!

Wat zijn je favoriete herinneringen met je huisdier?

Als ik op de bank ga liggen met mijn dekentje dan is ze er als de kippen bij om erbij te komen liggen. Waar ik altijd erg om moet lachen is dat als wij bij Marleen zijn Arja altijd in de mini mand van Dwizzle (Franse bull) gaat liggen. Of in de bench van Dwizzle. Past prima!

Wat zijn de koosnaampjes die je hebt voor je huisdier?

Dikkie, druif, smurf. Ik hoef maar vriendelijk te kijken en ze komt al. 😉

Arja

Welke huisdieren heb jij?

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.