Ben jij bekend met het bol.com partnerprogramma?

 

Ben jij al bekend met het partnerprogramma van bol.com? Mocht jij nu ook een website of blog hebben dan is dit artikel wellicht interessant voor jou! Dus lees dan snel verder.

Partnerprogramma

Je hebt in verschillende artikelen op Leef&Leven kunnen lezen dat ik affiliate links heb geplaatst. Ik geef zelf altijd aan wanneer ik deze heb gebruikt in een artikel. Affiliate links zijn linkjes waarvoor je een (mini)percentage krijgt van het bedrag wat je vervolgens via de link uitgeeft in de webshop óf je krijgt een klein bedrag per klik op die link. Bol.com heeft ook een partnerprogramma waar je als blogger (of iemand anders met een website) geld kan verdienen met je website.

Bij bol.com kun jij je namelijk aanmelden voor het partnerprogramma. Je vult op de website je gegevens in en binnen een paar dagen wordt je (hopelijk) goedgekeurd voor het vervolggedeelte. Wanneer je website is goedgekeurd kun je vervolgens kiezen voor voor banners, affiliate links en ander promotiemateriaal. Op Leef&Leven maak ik veel gebruik van de plugin van bol.com. Hierdoor kan ik gemakkelijk in één klik linkjes toevoegen in een artikel. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om mee te werken.

Als je vervolgens het promotiemateriaal hebt ingevoegd in je website is het verder geen werk meer. De linkjes staan er, maar wanneer je banners hebt geplaatst is het wel van belang dat je ze up to date houdt. Oude banners die niet meer relevant zijn zou ik je adviseren om die zo snel mogelijk te veranderen. Dit kan gemakkelijk in bijvoorbeeld een ‘widget’.

In je account zie je vervolgens een schema met daarheen de aantal kliks, omzetten en commissie. Ik ben eerlijk als ik zeg dat ik met het partnerprogramma zelf nog geen geld heb verdiend. Maar daar gaat het voor mij niet alleen om. Wanneer ik een artikel lees met bepaalde producten wil ik niet nog uren zoeken op internet naar dat bepaalde product. Daarom gebruik ik zelf linkjes om het mijn bezoekers gemakkelijker te maken.

Ben jij al bekend met het partnerprogramma van bol.com?

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.