Boek: ‘Kind, beloof me dat je de kogel kiest’

Boek: ‘Kind, beloof me dat je de kogel kiest’

Kind, beloof me dat je de kogel kiest is een (waargebeurd) boek wat gaat over gezinnen, dorpen en steden na de tweede wereldoorlog. Boeken die gaan over tijdens de oorlog heb ik al genoeg van gelezen. Hier weet ik dus wel aardig wat van af. Over de verhalen van na deze periode was mij nog niet zoveel van bekend. Een heel bijzonder en leerzaam boek!

Kind, beloof me dat je de kogel kiest

♥♥♥♥
Kind, beloof me dat je de kogel kiestKind, beloof me dat je de kogel kiest by Florian Huber
My rating: 4 of 5 stars

Jeetje, dat was een dikke heftige pil. Ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten. Ik had verwacht dat het een leesboek zou zijn waarbij je in een verhaal werd gezogen wat zich zou spelen in / rond de tweede wereldoorlog. Dat bleek niet helemaal te kloppen. Het is vrij heftig om te lezen waardoor ik het niet al te lang achter elkaar kon verwerken. Hierdoor heeft het best lang geduurd om het boek helemaal uit te lezen. Kind, beloof me dat je de kogel kiest is een boek opgebouwd uit allerlei kleinere (waargebeurde) verhalen die gaan over het leven nadat Duitsland is gecapituleerd. Mannen, vrouwen en kinderen zijn het slachtoffer van zware depressies en nemen hun families hierin mee. Ze zien grotendeels geen uitweg meer waardoor ze massaal sterven aan zelfdoding. Het ene verhaal is nog meer luguber dan het vorige.. er zijn namelijk ook een aantal foto’s te zien waardoor je een nog beter beeld krijgt van wat er allemaal is gebeurd. Ik moet zeggen dat ik er zelf niet zo veel van wist. Voor mij waren deze verhalen nieuw. Je hoort wel veel over de doden tijdens de oorlog, maar de doden die daarna nog volgden als gevolg van is minder over bekend. Mocht je geïnteresseerd zijn in verhalen over de tweede wereldoorlog dan is dit wel iets voor jou.

View all my reviews

 Liefs, Liza
Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.