BOEKEN: Astrid Holleeder – dagboek van een getuige

BOEKEN: Astrid Holleeder – dagboek van een getuige

De afgelopen weken zijn nogal hectisch geweest en niet helemaal volgens plan gegaan. Combinatie werken en bloggen lukt dan helaas niet helemaal. Maar nu heb ik weer een (korte) recensie van mijn laatst gelezen boek. Namelijk ‘dagboek van een getuige’ door Astrid Holleeder.

Dagboek van een getuige

Over het eerste deel Judas heb ik destijds ook al iets geschreven wat je hier terug kunt lezen. Nu dagboek van een getuige al een tijdje uit is, en deze op mijn te lezen lijstje stond, kan ik je hier vandaag wat meer over vertellen. Het grote verschil tussen beide boeken is dat Judas echt een verhaal was. Dit is daadwerkelijk een dagboek en ook zo in chronologische volgorde geschreven met tijdsindicatie.

In één woord, heftig. Ik vond Judas al zeer aangrijpend en eigenlijk niet te bevatten voor iemand die er helemaal niet in thuis is, maar omdat dit als dagboek wordt gepresenteerd is dit misschien nog wel aangrijpender. De emoties die loskomen, de twijfelingen over wat het juiste is om te doen komen allemaal terug. Het is ontzettend makkelijk geschreven waardoor ik het boek binnen 2 dagen uit had. Ik kon het ook niet makkelijk laten liggen, ik wilde telkens een dag verder lezen over wat er nu weer mis ging of wat er stond te gebeuren. Je voelt de spanning door het gehele boek.

Je wordt meegenomen door Astrid nadat Judas is uitgekomen en wat dat allemaal met haar doet en met haar familie. Ook de tijd voor Judas is hierin beschreven. In een periode van ongeveer een jaar vertelt Astrid wat ze meemaakt. Hoe ze naar haar auto moet rennen om eventuele gevaren te ontwijken, hoe ze verhuist, hoe ze ongezien bij familie aan moet komen en wat ze verder nog allemaal moeten doorstaan om maar in leven te blijven. De dreiging blijft bij Astrid en haar familie.

Nogmaals, dit is geen luchtig boek. Ja, het leest makkelijk weg maar dat neemt de rest nog niet weg.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.