BOEKEN: Daniel Cole – Ragdoll

BOEKEN: Daniel Cole – Ragdoll

Op dinsdag komt er om 7.00 uur een (korte) recensie van mijn laatst gelezen boek online. Dit keer weer een triller, namelijk ‘Ragdoll’ van de schrijver Daniel Cole.

Ragdoll

Ragdoll van Daniel Cole is voor lezers met stalen zenuwen, die houden van Samuel Bjørk. In een appartement wordt een lichaam gevonden, samengesteld uit zes verschillende lijken en in elkaar genaaid tot een gruwelijke lappenpop. Wie doet zoiets, en waarom? Terwijl rechercheur Wolf met zijn collega’s achter de identiteit van de slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw van de uitdagende moordenaar een lijst toegestuurd met zes nieuwe namen en de data waarop deze mensen zullen worden vermoord. Zal het Wolf lukken om, terwijl de wereld toekijkt, de moordenaar tijdig te pakken? ‘Wat een perfect droomdebuut. Nagelbijtende spanning, een moordend tempo, een fraaie plottwist en humor maken het tot een fantastische thriller. ***** ’ Noordhollands Dagblad

Wolf is net gescheiden van Andrea, een journaliste voor een belangrijk nieuwsprogramma, en woont in een klein appartement. Op een avond krijgt Wolf een telefoontje van zijn baas, er is een bijzonder lijk gevonden in het appartementencomplex tegenover Wolf. Wanneer Wolf aankomt ziet hij dat het niet zomaar een lijk is. Elk lichaamsdeel komt van een ander persoon en het is aan elkaar genaaid. De arm van het lijk wijst naar het appartement van Wolf. Een aantal jaar geleden heeft Wolf nogal een heftig proces bijgewoond waar hij uiteindelijk het recht in eigen handen heeft willen nemen. De verdachte van dat moment is gebruikt voor het hoofd van het lijk. Wat hebben ze allemaal met elkaar gemeen? Van wie zijn deze lichaamsdelen? Waarom wijst de arm naar het raam van Wolf? Bij de persconferentie die de politie houdt naar aanleiding van deze vreemde ontdekking komt Andrea op Wolf af. Ze heeft een briefje met daarom een aantal namen en bijbehorende data waarop die personen vermoord zouden worden. Wie zou deze hebben afgegeven? En wat hebben deze mensen er nu weer mee te maken. In het boek komen in het begin ontzettend veel vraagtekens naar boven. In het begin is het nogal vaag met de hoeveelheid namen, maar omdat ze vaak terugkomen herken je ze daarna wel snel. Vooral de gedachtegangen van Wolf worden diep uitgesproken en daardoor leer je hem steeds beter kennen. Je wordt meerdere keren totaal op het verkeerde spoor gebracht. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik wist wie de dader was omdat alle aanwijzingen die kant op wezen. Maar dat bleek later helemaal niet zo te zijn. Dit weet je al voordat het boek is afgelopen. Een heel tof boek en een goede eerste indruk van de schrijver!

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.