BOEKEN: E.L. James – Donkerder

BOEKEN: E.L. James – Donkerder

Ik probeer elke dinsdagochtend om 7.00 uur een (korte) recensie van een boek online te zetten. Het is een boek wat ik het laatst heb gelezen. Dit keer het boek ‘donkerder’ van E.L. James.

E.L. James – Donkerder

Deel 3 van de ‘vijftig tinten grijs’ serie is inmiddels in de bioscoop, maar wist je dat deel 2 vanuit Grey in boekvorm ook al uit is? Dat was voor mij een verassing, maar toen ik deze zag heb ik ‘m direct gekocht en binnen een paar dagen uitgelezen.

Christian Grey is een miljardair die totaal over zijn oren verliefd is op Anastasia Steel. In deel 1 heb je kunnen lezen dat ze uit elkaar zijn gegaan. Omdat ze elkaar eigenlijk helemaal niet kunnen missen spreken ze weer af om met elkaar te praten. Christian wil haar overtuigen dat ze weer samen moeten komen omdat hij echt niet zonder haar kan. Waar je in het boek ‘vijftig tinten donker’ voornamelijk de kant van Anastasia te lezen krijgt, krijg je nu de versie vanuit Christian. Sommige delen zijn dus nieuw omdat bijvoorbeeld Anastasia deze niet heeft meegemaakt. Je krijgt ook steeds meer inzicht in zijn vroegere leven en waarom hij bepaalde zaken op een bepaalde manier aanpakt. Dit deel gaat ook over Leila, ze is de vroegere onderdanige geweest van Christian en zit nu totaal niet goed in haar vel (understatement). Ze doet allerlei gekke dingen om maar zijn aandacht te trekken, ook bij Anastasia gaat dit niet in de koude kleren zitten. Ondanks dat ze samen nog niet zo lang een relatie hebben en ze samen nog niet weten of ze dit wel samen aankunnen zijn ze wel steeds vaker bij elkaar. Is samenwonen dan de volgende stap of nog zelfs meer?

 

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.