Boeken gelezen in oktober (o.a. Het Diner)

Boeken gelezen in oktober (o.a. Het Diner)

In het vorige artikel waar ik het heb gehad over welke boeken ik heb gelezen schreef ik dat ik er een maand rubriek van wilde maken. Elke maand lees ik wel meerdere boeken en wanneer ik er te lang mee wacht om er iets over te schrijven dan weet ik het niet meer precies wat ik ervan vond. Dus zie hier de boeken die ik heb gelezen in oktober, naast de boeken die je al eerder voorbij hebt zien komen.

In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Wanneer je hierop klikt krijg ik een kleine vergoeding.

Gelezen boeken

Het diner

♥♥♥

Paul gaat samen met zijn vrouw, broer en schoonzus uit eten. Het gehele boek speelt zich af tijdens het diner. Tijdens het diner kom je achter het verhaal van het gezin van Paul. Zijn zoon Michel gaat veel om met de zoons van zijn broer en komen in een nare situatie terecht. Je krijgt veel inzicht in het leven van beide families en de daarbij horende gedachtes. Desondanks vind ik het te veel. De karakters zijn nogal naïef en denken niet goed na. Er worden bepaalde afspraken gemaakt die een ‘normaal’ mens niet snel zou maken. Er wordt wel gehandeld uit liefde van bijvoorbeeld de zoon, maar er wordt verder weinig mee gedaan. Het leest zich makkelijk weg, maar er zijn naar mijn mening te veel ‘hak op de tak’ momenten waardoor je gaat dwalen. De opzet is leuk, maar het had beter in elkaar kunnen zitten.

Als het zaterdag wordt

♥♥♥♥

Frieda Klein is een vrouw die wel vaker heeft samengewerkt met de politie. Nu in en nieuw verhaal opvolgend op de andere boeken uit deze serie. Je hoeft niet perse alle eerdere boeken te hebben gelezen, al is het wel gemakkelijker om bepaalde zaken te begrijpen. Dit boek gaat over een gruwelijke moord op een gezin en waarvoor de dochter van het gezin levenslang heeft gekregen. Frieda heeft contact met de dochter vanwege een andere zal en is overtuigd dat de dochter al jarenlang onterecht vast zit. Net als de andere boeken uit de serie zit het verhaal goed in elkaar. Het einde is open waardoor ik eigenlijk direct het vervolg deel wel lezen.

 

Liefs, Liza

ps. je kunt mij volgen via Goodreads. Een site in het teken van boeken!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.