BOEKEN: Michael Berg – Broertje

BOEKEN: Michael Berg – Broertje

Op dinsdag komt er een (korte) recensie online van mijn laatst gelezen boek. Dit keer het boek ‘broertje’ geschreven door Michael berg.

Broertje

In een landhuis aan de Côte d’Azur liggen drie doden. Een Nederlandse oud-politicus, zijn echtgenote en een onbekende jonge vrouw. Inspecteur Fillon houdt de vermoedelijke dader aan: Felix, de zoon van de politicus. Maar Felix is in shock en niet aanspreekbaar. Fillon belt de zus van Felix, Lotte Pradeau, een Nederlandse stand-up comedian, die met haar familie heeft gebroken. Ze reist naar Zuid-Frankrijk en komt voor een dilemma te staan, kiest ze voor zichzelf of voor haar broertje.

Per hoofdstuk wissel je af tussen het heden en het verleden. In het verleden kom je terecht in de wereld van een jongeman die vroeger in Nederland heeft gewoond. Hij is door de regering met zijn ouders en broertje teruggestuurd naar Syrië. Maar omdat daar nog steeds oorlog heerst heeft de vader van het gezin geld verzameld om zijn twee jongens terug naar Nederland te laten reizen. Een heftige overtocht die niet altijd even vlekkeloos verloopt.

In het heden kom je Lotte en Felix tegen. Felix is een autistische jongen met beperkingen. Felix is het broertje van Lotte waar ze al jarenlang geen contact meer heeft gehad. De vader van Lotte en Felix is namelijk na de dood van moeder naar Frankrijk verhuisd en opnieuw hertrouwd. Nadat vrijwel het hele gezin op een nogal heftige manier is vermoord komt Felix vast te zitten. Alle aanwijzingen wijzen erop dat hij de familie heeft vermoord. Maar Lotte is daar direct niet zeker van en vertrekt net voor haar belangrijke première naar Frankrijk om haar broertje te helpen. Eenmaal in Frankrijk aangekomen is er veel meer aan de hand dan dat ze kon vermoeden. Felix wil (of kan) niets zeggen wat er daadwerkelijk gebeurd, maar ze wil de onderste steen boven krijgen.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.