BOEKEN: Nicci French – Als het zaterdag wordt (#6)

BOEKEN: Nicci French – Als het zaterdag wordt (#6)

Op dinsdag komt er een (korte) recensie online van mijn laatst gelezen boek. Inmiddels deel 6 van de Frieda Klein serie geschreven door Nicci French. Het boek ‘als het zaterdag wordt’ komt steeds dichter bij de ontknoping.

Als het zaterdag wordt

Nicci French – Als het zaterdag wordt
Zondagochtend breekt aan is het spannende zesde deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.
De 32-jarige Hannah zit opgesloten in een psychiatrische inrichting nadat ze jaren geleden is veroordeeld voor de moord op haar moeder, stiefvader en jongere broertje. Psychotherapeute Frieda Klein wordt gevraagd om te beoordelen of Hannah daadwerkelijk gestoord is. Langzaam komt Frieda erachter dat ze moet opboksen tegen iemand die heel ver zal gaan om zichzelf te beschermen.
Nicci French schreef met Als het zaterdag wordt een nagelbijtend spannend en beklemmend boek, een must voor alle fans van spannende boeken!
De pers over Als het zaterdag wordt:
– “Absolute top.’ – AD Magazine *****
– “Nicci French toont zich weer meester in de beklemming.’ – Trouw
– “Op naar zondag’. – VN’s Detective en Thrillergids ****
– “Het echtpaar French flikt het weer: net als je denkt het plot ontrafeld te hebben, kantelt het verhaal.’ – Zin
“Nicci French blijft boeken.’– de Volkskrant ****
“Aangrijpende en beklemmende thriller.’ – Dagblad De Limburger
– “Oh, wat spannend.’ – Libelle (Vlaanderen)

Frieda Klein is een vrouw die wel vaker heeft samengewerkt met de politie. Nu in en nieuw verhaal opvolgend op de andere boeken uit deze serie. Je hoeft niet perse alle eerdere boeken te hebben gelezen, al is het wel gemakkelijker om bepaalde zaken te begrijpen. Dit boek gaat over een gruwelijke moord op een gezin en waarvoor de dochter van het gezin levenslang heeft gekregen. Frieda heeft contact met de dochter vanwege een andere zal en is overtuigd dat de dochter al jarenlang onterecht vast zit. Net als de andere boeken uit de serie zit het verhaal goed in elkaar. Het einde is open waardoor ik eigenlijk direct het vervolg deel wel lezen.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.