BOEKEN: Nicci French – Denken aan vrijdag (#5)

BOEKEN: Nicci French – Denken aan vrijdag (#5)

Op dinsdag komt er een (korte) recensie online van mijn laatst gelezen boek. Dit keer het boek ‘denken aan vrijdag’ van Nicci French. Het is het vijfde deel uit de Frieda Klein serie. De eerdere delen heb je al op mijn blog voorbij zien komen.

Denken aan vrijdag

In de thriller ‘Denken aan vrijdag’ van Nicci French wordt uit de Thames het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein.
Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan…
‘Denken aan vrijdag’ is het vijfde deel in de spannende Frieda Klein-reeks.

Deze gehele serie zou je eventueel los kunnen lezen. Maar omdat er personages telkens terugkomen en in nieuwe delen niet altijd uitgebreid worden voorgesteld, is het fijn om alle boeken op volgorde te lezen. Ook in dit deel is Dean Reeve weer van de partij. Frieda verdenkt direct Dean als er in de Thames een persoon wordt gevonden met haar naamkaartje om zijn pols. Het blijkt al gauw dat ze deze persoon wel erg goed kent. Wanneer de politie hierachter komt denken ze alleen maar aan haar als hoofdverdachte. Frieda besluit dat ze niet anders kan dan onderduiken om het zelf uit te zoeken. Denken aan vrijdag is wat saaier dan de vorige delen. Er gebeurd veel, maar ook weer niet. Het is ineens vrij snel allemaal opgelost terwijl de laatste bladzijde wel weer meer vragen oproept waardoor ik snel het volgende deel wil lezen.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.