BOEKEN: Nicci French – Dinsdag is voorbij (#2)

BOEKEN: Nicci French – Dinsdag is voorbij (#2)

Op dinsdag laat ik je mijn laatst gelezen boek zien. Dit keer het ‘dinsdag is voorbij’ door Nicci French. Dit is het tweede keer uit de serie van Frieda Klein.

Dinsdag is voorbij

Het tweede deel met psychoanalytica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord. In een vervallen huis in het oosten van Londen wordt het opgezwollen, door vliegen bedekte lijk van een man aangetroffen, rechtop in een leunstoel. Het huis is van Michelle Doyce, een kwetsbare vrouw met ernstige psychische problemen. Onderzoek toont aan dat de man pas na zijn dood naar het huis is overgebracht. De enige informant is Michelle, maar haar uitspraken stellen de recherche voor raadsels. Inspecteur Karlsson roept Frieda Klein te hulp, en weer raakt zij verstrikt in de duistere kanten van het leven. Zij komt erachter dat het slachtoffer geen onschuldige was, maar een gewiekste zwendelaar die profiteerde van de angsten en noden van anderen. Wanneer Frieda meer te weten komt over diens verledens en ook zijn slachtoffers leert kennen, blijkt ze in groot gevaar te verkeren en meer vijanden te hebben dan ze dacht. Met Dinsdag is voorbij wordt de reeks vervolgd die begon met Blauwe maandag. Het is een prachtig strak gecomponeerde thriller met grote psychologische diepgang, waarin meer onthuld wordt van het raadselachtige innerlijk leven Frieda Klein. Zij spant zich in om vaste grond onder de voeten te krijgen in een onbekende wereld van misdaad en angst.

Mijn mening

De boeken van Nicci French vind ik ontzettend fijn om door te lezen. Door het eerste deel ken je al een groot deel van het verleden van Frieda Klein en dit wordt in deel 2 alleen maar meer. Wanneer ze ergens voor gaat dan bijt ze zich er helemaal in. Ze kan dit ook totaal niet loslaten. Hetzelfde geldt voor de verhaallijn in ‘dinsdag is voorbij’. Als psychoanalytica kijkt ze verder dan wat mensen eigenlijk tegen haar zeggen. Ze ziet zaken die andere personen niet snel zien of niet willen zien. Daarom komt rechercheur Karlsson ook weer bij haar terecht. Wat kan zij zeggen over Michelle en over het lijk wat bij haar in huis is gevonden? Ik heb al zoveel boeken gelezen van Nicci French, maar ook al lees ik het boek voor de tweede keer het blijft mij verbazen. Je wordt alsnog ingezogen in het verhaal en je gaat steeds meer details ontdekken.

 

Liefs, Liza

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.