BOEKEN: Nicci French – Donderdagskinderen (#4)

BOEKEN: Nicci French – Donderdagskinderen (#4)

Op dinsdag komt er een (korte)recensie online van een laatst gelezen boek. Dit keer het boek ‘donderdagskinderen’ geschreven door het stel Nicci French. Dit is het 4e boek uit de triller serie Frieda Klein.

Donderdagskinderen

Spannende psychologische literaire thriller, deel 4 in Frieda Klein-serie. Als een oud schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat problemen met haar dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. Verkorte versie.

Wanneer een vroegere schoolvriendin bij Frieda aanklopt omdat de problemen met haar dochter Becky haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda – na lang intern beraad – haar te helpen. Becky geeft steeds meer van zichzelf bloot in de gesprekken die volgen, wat sterke herinneringen bij Frieda oproept. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda gaat daarom terug naar het huis van haar jeugd en daarmee naar een verleden dat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Ze ontmoet oude bekenden en raakt er langzamerhand van overtuigd dat de dader zich onder hen bevindt…

In 2011 verscheen Blauwe maandag, het eerste luisterboek in een nieuwe, achtdelige serie. Met deze reeks, waarvan de delen los van elkaar te beluisteren zijn, heeft Nicci French zichzelf opnieuw uitgevonden.

Ook in het vierde deel beland Frieda weer in allerlei verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen. Donderdagskinderen begint met dat een vroegere ‘jeugdvriendin’ bij haar aanklopt. Ze heeft inmiddels een dochter Becky die niet goed in haar vel zit. Frieda heeft de laatste tijd meerdere keren in de krant gestaan en hierdoor weet iedereen dat ze psychoanalyticus is. Of Frieda even met Becky kan praten wat ze is echt onhoudbaar volgens haar moeder. Als vriendendienst besluit Frieda dit te doen, maar daar krijgt de moeder van Becky al snel spijt van. Becky verteld Frieda meer dan dat haar moeder ook geweten heeft. Ze is verkracht door een man op haar eigen kamer in het donker. Nadat Becky dit heeft verteld komt er bij Frieda ook steeds meer naar boven waarna het verhaal snel begint te lopen.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.