BOEKEN: Nicci French – Wachten op woensdag (#3)

BOEKEN: Nicci French – Wachten op woensdag (#3)

Er zijn de laatste tijd nauwelijks artikelen geschreven. Maar nu het zomervakantie is kan ik er weer fijn de tijd voor nemen. Op dinsdag schreef ik telkens over mijn laatst gelezen boek. Dit keer het boek ‘wachten op woensdag’ van Nicci French.

Wachten op woensdag

 

Als het tienermeisje Dora Lennox op woensdagmiddag uit school komt treft ze de voordeur van het huis open aan. Hoewel de auto op de oprit staat, is het stil in huis. Dan doet Dora een verschrikkelijke ontdekking: haar moeder Ruth ligt op de grond, vermoord. Maar wie zou een doodgewone huisvrouw willen vermoorden? En waarom? Inspecteur Karlsson krijgt de zaak toegewezen. Wanneer tijdens het politieonderzoek aan het licht komt dat Ruth Lennox een geheim leven leidde, is haar gezin geschokt. Om het onderzoek te kunnen voortzetten schakelt Karlsson Frieda s hulp in, die hij nu meer nodig heeft dan ooit tevoren. Maar Frieda heeft zo haar eigen problemen. Ze heeft veel moeite om de mislukte aanslag op haar leven te verwerken. En als ze dan ook nog door een van haar patiƫnten op het spoor van een seriemoordenaar wordt gezet, raakt Frieda steeds dieper verstrikt in een gevaarlijk web. Of is het slechts haar eigen verbeelding die met haar aan de haal gaat? Zal het Frieda lukken het duistere geheim op te lossen voordat ze er zelf door wordt verzwolgen? Wachten op woensdag is, na Blauwe maandag en Dinsdag is voorbij, de derde thriller met Frieda Klein in de hoofdrol. Opnieuw heeft Nicci French een razend spannende en goed geconstrueerde thriller geschreven, waarin het leven van Frieda stapje voor stapje verder wordt blootgelegd.

Ik moest er echt even inkomen. Ik was erin begonnen, maar ben na een paar hoofdstukken even opnieuw begonnen om alle namen goed in mijn hoofd te krijgen. Wie is nu wie? Na een tijdje had ik alle personages in mijn hoofd en toen begon voor mij pas het echte verhaal. In dit boek spelen zich vrij veel verhaallijnen af. Er gebeuren dingen waarvan ik niet wist hoe het ooit samen tot een geheel zou komen. Uiteindelijk was het echt een bizar goed einde.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.