BOEKEN: Nicci French – Zondagochtend breekt aan (#7)

BOEKEN: Nicci French – Zondagochtend breekt aan (#7)

Op dinsdag komt er een (korte)recensie online van mijn laatst gelezen boek. Dit keer alweer het zevende boek uit de Frieda Klein serie geschreven door Nicci French. Over de andere delen heb ik de laatste tijd al geschreven en kun je terugzoeken op de site.

Zondagochtend breekt aan

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French.

Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

De pers over de Frida Klein-serie:
– ‘Dat is hét talent van dit schrijversechtpaar: ze zijn meesters in het oproepen van beklemming en doem.’ – Trouw

– ‘We kijken reikhalzend uit naar Zondag.’ – Zin

– ‘Nog altijd kan niemand die zich thrillerauteur noemt tippen aan schrijversechtpaar Nicci French.
Absolute top.’ – AD Magazine *****

– ‘Nicci French blijft boeien.’ – de Volkskrant ****

– ‘Op naar zondag.’ – VN’s Detective & Thrillergids ****

Het vorige deel eindigde nogal met een enorme cliffhanger. Deel 7 begint met een rottende geur in het huis van Frieda. Ze vraagt of haar vriend Joseph hiernaar wilt kijken en hij komt achter een gruwelijke ontdekking. De privé detective die Frieda heeft ingehuurd om Dean Reeve op te sporen en waar ze al lange tijd niks meer van heeft gehoord ligt al een tijdje door onder haar vloer in de huiskamer. Daarna gaat het snel. Politie en rechercheurs kunnen er niet langer omheen en moeten wel onderzoeken waar dit vandaan komt. Frieda wordt genoodzaakt om in het openbaar te treden met haar gedachtes. Wanneer ze dit heeft gedaan gebeuren er wel hele nare dingen met haar vrienden. Het lijkt niet altijd het werk van Dean Reeve of toch wel?

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.