BOEKEN: Tess Gerritsen – Ik weet een geheim (#12)

BOEKEN: Tess Gerritsen – Ik weet een geheim (#12)

Op dinsdag komt er een (korte) recensie online van mijn laatst gelezen boek. Dit keer het boek ‘ik weet een geheim’ van Tess Gerritsen. Dit boek is het 12e boek uit de Rizzoli & Isles serie maar deze kun je ook los lezen.

Ik weet een geheim

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Er ligt een vrouw op bed met haar ogen uitgestoken en die zijn in haar hand gestopt. Ze is gevonden door haar vader die terwijl hij zijn dochter vond een hartaanval krijgt en direct wordt opgenomen in het ziekenhuis. De rechercheurs staan voor een raadsel. Het slachtoffer is een jonge vrouw die geen zichtbaar letsel heeft behalve haar eigen ogen in haar hand. Hoe is ze dan gestorven? Als snel daarop de politie een volgend slachtoffer vindt die ook niet gestorven is door de vreemde voorwerpen die erbij zijn gevonden moet er toch wel meer aan de hand zijn? Wanneer de secties worden uitgevoerd kan er misschien meer gevonden worden wat je in eerste instantie niet zou zien. Bij de begrafenissen worden camera’s opgehangen op de eventuele dader(s) op het spoor te komen. Er is maar één persoon die op beide begrafenissen is geweest. Maar dit is niet wat de politie in eerste instantie zou verwachten. Ik vind het ontzettend knap en boeiend dat Tess Gerritsen je door het hele boek weet te boeien. Het blijft spannend en hoe alle hints richting een persoon gaan maar dat het uiteindelijk altijd anders blijkt te zijn.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.