BOEKEN: Tess Gerritsen – speel met vuur

BOEKEN: Tess Gerritsen – speel met vuur

1939Ik probeer elke dinsdagochtend een (korte)recensie te plaatsen van mijn laatst gelezen boek. Dit keer ‘speel met vuur’ geschreven door Tess Gerritsen. 

Speel met vuur 

♥♥♥♥♥

Speel met vuur is helemaal niet wat ik normaal van Tess Gerritsen lees. Andere boeken die ik van deze schrijfster heb gelezen zijn nogal beeldig gruwelijk. Er gebeuren allemaal zaken waarvan de uitkomst echt akelig is wat daarnaast ontzettend goed beschreven staat. Dit boek zit totaal anders in elkaar. De ‘gruwel’ zit voornamelijk in het psychische gedeelte. Er gebeurt van alles wat niet te verklaren is en de uitkomst op het einde is ook niet wat je zou verwachten.

Speel met vuur is opgedeeld in eigenlijk 2 delen die je om en om te lezen krijgt. De ene verhaallijn speelt zich af in het heden en de ander in het verleden. Het verhaal van nu wordt beschreven door Julia. Een vrouw die samen met haar dochter en man een ‘normaal’ leven lijdt. Ze is musicus die helemaal in de ban raakt van mooie stukken muziek. Wanneer ze in Rome een antiekwinkeltje tegenkomt waar ze een een muziekstuk tegenkomt die ze geweldig vindt neemt ze deze mee naar huis. Bij de eerste keer spelen overlijdt plotseling haar kat, toeval of niet? Vervolgens gebeuren er telkens wanneer ze het stuk speelt allemaal akelige dingen, hoe kan dat?

De verhaallijn in het verleden gaat over een musicus die net als Julia viool speelt. Het verhaal speelt begint zich af te spelen rond 1939. Hij is Joods en wanneer de tweede wereldoorlog begint wordt het ook voor hem onmogelijk gemaakt om verder te gaan met zijn muzikale opleiding. Hij stopt en besluit verder te werken in zijn vaders winkel. Maar op een gegeven moment wordt die ook afgepakt en wordt zijn hele familie op de trein gezet. Bij een korte stop komen officiers achter zijn viool en zijn muzikale gave. Zo zou hij zich toch kunnen redden?

Natuurlijk komen beide verhaallijnen uiteindelijk bij elkaar.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.