Een bullet journal om te plannen & alles in bij te houden

Een bullet journal om te plannen & alles in bij te houden

Plannen, to do lijstjes en dat allemaal in elkaar zien te vlechten. Zeker als je voor je werk lijstjes wilt maken, voor je privé leven en voor mijn blog. Ik had altijd verschillende lijstjes liggen en wilde té veel in één dag proppen. ’s Avonds ben je dan gefrustreerd dat je toch niet alles hebt afgekregen wat je graag wilde. Dus daar moest verandering in komen! 

Ik heb een boekje gekocht bij de Hema (affiliate link). Kost geen drol.. namelijk €2,-  Het voordeel aan dit boekje is dat er geen lijntjes in zijn getekend waardoor je helemaal de vrijheid hebt om te doen wat jij wilt. De bladzijden zijn vrij dik waardoor als je dingen gaat inkleuren je niet (vaak) doordrukt aan de andere kant.

Bullet journal

De eerste bladzijde heb ik versierd met een quote. Ik ben namelijk ook aan het oefenen met handlettering en zo kan ik dat direct verwerken :).

Keys

Daarna begint het pas echt. Links heb ik geoefend om mijn hond na te tekenen en rechts heb ik een legenda gemaakt. Wat betekenen de tekentjes in mijn planning? Kan ik altijd even terugzoeken óf er bijmaken als ik te weinig heb. Verder heb ik de frixion pennen aangeschaft. Pennen die fijn schrijven, maar die je ook kunt uitgummen met de achterkant wanneer er iets niet helemaal klopt. Ik vind het namelijk super irritant wanneer ik in mijn planning moet gaan strepen! Drie kleuren (paars = blog, blauw = privé/huis, zwart = werk) die ik hiervoor gebruik. Ik kwam er laatst achter dat ze nog meer kleuren hebben dus misschien komen die ook nog eens in mijn collectie.

Index

Dan een bladzijde waar ik de inhoudsopgave heb gemaakt. Omdat uiteindelijk alles in één bullet journal komt te staan is het later lastig om dingen terug te zoeken. Dus tip! Maak voor jezelf in het begin een inhoudsopgave die je later kan aanpassen.

Boeken & Logo

Je merkt wel op mijn blog dat ik boeken verslind. Op Goodreads  heb ik mijzelf dit jaar een doel gesteld van 52 boeken. Dus ik heb een boekenplank getekend en daarin schrijf ik de boeken die ik dit jaar heb gelezen. Rechts ben ik bezig geweest met een logo voor Leef&Leven. Ik wil namelijk dat je in één oogopslag kunt zien waar mijn blog over gaat. Daar ga ik nog even verder mee aan de slag. Tot nu toe vind ik dit onderwerp wel echt gaaf.

To do

Als laatste de planning. Ik teken per maand de bladzijdes waarin ik kan gaan plannen. Zo heb ik altijd één maand bij elkaar. Per dag één hokje en daar schrijf ik dan in wat ik die dag wil doen. Belangrijke afspraken zet ik er ook alvast in zodat ik daar rekening mee kan houden in mijn planning. Verder plan ik eigenlijk maar voor de volgende dag. Ik merk dat als ik té ver vooruit plan dat ik namelijk moet gaan veranderen. Vaak komt er toch iets tussen en dan werkt het niet. Daarom heb ik aan het einde van de maand een bladzijde waarin ik een groot ‘to do’ lijstje zet die ik kan indelen in de dagen. Zo vergeet ik de dingen niet, maar hoef ik nog niet perse ze direct in te plannen.

Tot nu toe ben ik echt zo blij dat ik het op deze manier doe. Toch creatief bezig zijn en bewust zijn van de uren in een dag ;).

Hoe maak jij een planning voor jezelf?

Liefs,

Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.