DIY klok: een stuk hout en wat wijzers

DIY klok: een stuk hout en wat wijzers

In ons vorige huis hebben we een klok gemaakt met behulp van wijzers en verf. De getallen hebben we zelf op de muur geschilderd en zo hadden we even iets anders. In onze woonkamer van nu hing nog geen klok, maar we wilden geen standaard klok uit de winkel. Ik laat je zien hoe we dit keer onze klok hebben gemaakt!

klok

Van vrienden kregen we een plakkaat hout. Deze hebben we eerst een aantal maanden laten drogen zodat er daarna minder kans is op splijten van het hout. Uiteindelijk kon ik niet meer wachten en ondanks dat het hout op sommige plekjes nog niet helemaal door en door was wilde ik nu mijn klok hebben! Voordat we dit plakkaat hout aan de muur zouden bevestigen moest er toch wel wat aan gebeuren.

klok

To do

Als eerste heb ik het hout goed geschuurd zodat alles vlak is. Dit was nogal een klusje omdat het natuurlijk niet recht afgesneden was. Ook van de randen heb ik de meeste rare plekken verwijderd.

klok

Nadat je goed geschuurd hebt zie je de nerven van het hout goed.

klok

Om het hout goed te beschermen heb ik een vloerolie gebruikt om het hout telkens mee in te smeren. Dit heb ik een aantal laagjes gedaan. Omdat het hout vrij droog was trok het er snel en makkelijk in.

Dezelfde vloerolie hebben we gebruikt op de bovenkant van het zelfgemaakte tv meubel.

klok

Je weet dat je klaar bent met het insmeren als het hout geen olie mee opneemt. Het blijft er dan als het ware op liggen. Dit kun je er wel zo afvegen!

Als laatste de wijzers. In eerste instantie hadden we de grijze wijzers van ons vorige huis. Deze waren te dik en de log die er echt niet bij paste. Bij de Trendhopper kocht ik nieuwe koper kleurige wijzers van het merk Karlsson voor €17,95.

klok

De wijzers op het hout monteren en daarna alles aan de muur bevestigen. Nu is het af!

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.