Van Elly’s choice naar Bookchoice; wat is er veranderd?

Van Elly’s choice naar Bookchoice; wat is er veranderd?

Het weekend voor het begin van februari kreeg ik een mailtje van Elly’s choice. Het abonnement werd gewijzigd. Van 10 e-books per maand naar nog ‘maar’ 8, maar dan kun je ze ook beluisteren. Wat is er nu allemaal veranderd? Ik praat je even bij.

Elly’s choice

Sinds vorig jaar kwam ik plotseling in aanraking met Elly. Ik kwam ergens een reclamefoldertje tegen en dat maakte mij nieuwsgierig. Ik ging op zoek en kwam uit bij een abonnement van €2,99 per maand waar je 10 e-books kon downloaden. Bij het aanmelden werd bij de keuze gesteld tussen man, vrouw óf literatuur. Ik koos voor de ‘vrouw’ variant. Ik kan trillers wel erg waarderen en ook een chicklit op zijn tijd lees ik snel weg. Vijf van de 10 boeken stonden telkens vast maar de overige 5 waren toegevoegd vanuit je pakket. Ik merkte in de maanden daarop dat ik de 10 boeken per maand nooit helemaal uitlas. Dus ik loop nog achter, al zijn niet alle boeken helemaal in mijn smaak. Maar voor die drie euro per maand ben ik helemaal niet ontevreden geweest. Er zaten genoeg nieuwe leuke boeken tussen waar ik uit kon kiezen. Zo had ik altijd wat te lezen. Ik merkte dat het mij motiveerde om meer te lezen. Ik kwam namelijk met nieuwe schrijvers in contact die ik nog niet kende.

Bookchoice

Maar toen kwam het mailtje. Elly gaat over naar Bookchoice. Bij mij kwam het in mijn spam filter terecht en pas toen ik de boeken wilde downloaden om ze op mijn e-reader te zetten merkte ik dat er iets was veranderd. Even in mijn mail kijken en daar zag ik dat Elly over was gegaan naar Bookchoice. Het grote verschil is dat het geen 10 maar 8 boeken per maand zijn. De pakketten zijn er niet meer, dus voor iedereen dezelfde boeken, maar je kunt ze nu ook beluisteren. Ik had nog nooit een boek beluisterd, maar was er laatst wel naar aan het kijken. Dus prima. Dat ga ik proberen! Voor een nieuw abonnement betaal je nu geen €2,99 maar €3,99. Voor de oude garde veranderd de prijs niet. Dat vind ik wel netjes. Al zou ik bij een nieuw abonnement wel die euro verschil ervoor over hebben.

Nadelen vs. Voordelen

Inmiddels heb ik mijn eerste e-book al beluisterd. Zo fijn om in de auto niet een muziekje op te hebben, maar verder te kunnen in je boek. Ik vind het rustgevend en je kunt nog andere dingen tegelijk doen. Top! In de mail die ik had gekregen stond dat er een app beschikbaar komt/is waarbij je de boeken direct kan lezen en/of beluisteren. Helaas is die er al voor Apple, maar niet voor Android. Dat vind ik wel echt heel jammer. Wacht dan nog even een maand met alles om te zetten totdat alles beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor de boeken in meerdere talen te kunnen lezen/beluisteren. Ook dat is nog niet beschikbaar. Hoe ik dat verder ga vinden is dus nog maar de vraag. Tot nu toe ben ik niet ontevreden met de mogelijkheid om te beluisteren, maar dit kan wel beter. Nu kost het ontzettend veel geheugen op je telefoon en dat is jammer. Ik ben benieuwd naar de toekomst!

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.