Gelezen boeken in januari 2017

Gelezen boeken in januari 2017

De laatste dag van januari is alweer aangebroken. Vandaag zal ik geen boek meer uitlezen dus tijd voor een update wat betreft de boeken die ik heb gelezen. Ik heb voor mijzelf een doel gesteld om dit jaar  boeken te lezen en ik ben nog op schema! Ik heb er namelijk deze maand 5 van mijn lijstje kunnen afstrepen. Wil je weten welke boeken ik heb gelezen? Kijk dan snel verder!

Dit artikel bevat affiliate links. 

Judas; een familiekroniek

♥♥♥♥

Astrid, de zus van Willem Holleeder, doet een boekje open over haar gezinssituatie en daarbij behorende verleden. De hoofdstukken staan niet in een chronologische volgorde, maar springen eigenlijk van hak op de tak. Ondanks dat leest het boek gemakkelijk weg. Het is ongelooflijk wat erin beschreven staat, heftig.

Het familieportret

♥♥♥♥♥

Heel bijzonder boek wat je raakt en aan het denken zet. Het boek springt van het verleden (2e wereldoorlog) naar het heden. Anna woont samen met haar vader in Weimar (Duitsland) waar zij voor haar vader zorgt. Ook tijdens de oorlog zorgt Anna voor hem in het grote huis. Totdat ze verliefd wordt op de Joodse dierenarts die ze later, zonder dat haar vader het weet, onderdak bied. Ze raakt zwanger van Trudie, oftewel Gertruda. Trudie geeft later op latere leeftijd les in geschiedenis. Haar specialisatie is dan ook de 2e wereldoorlog. Maar wat haar moeder (en zij) hebben meegemaakt, daar weet ze nauwelijks nog wat van af. Ook Anna wil haar daar niks over vertellen. Totdat Trudie een onderzoek start.

Eva’s dochters

♥♥♥♥♥

Echt zo’n ontzettend bijzonder boek! Ik wist niet goed wat ik kon verwachten aangezien ik van tevoren niks hierover had gelezen. Je leest over 4 generaties vrouwen waarvan je het levensverhaal leert. Elke generatie heeft wel iets meegemaakt wat doorloopt in de volgende. Zo is alles uiteindelijk verweven. Het boek is zo bijzonder en ontroerend dat ik uiteindelijk met tranen in mijn ogen de laatste paar hoofdstukken heb gelezen. Dit zal mij nog wel even bijblijven.

Onvoorwaardelijk

♥♥♥♥

In het begin vond ik er echt helemaal niks aan. Daar was weer een standaard liefdesverhaal… maar uiteindelijk bleek er toch zoveel meer achter te zitten. Je leest namelijk het verhaal van Tate en Miles. Miles is de overbuurman en vriend van Tate’s broer waar ze voorlopig woont. Ze raakt verliefd, maar Miles geeft aan dat het niet wederzijds is. Toch denkt Tate dat er meer speelt. Ze maken samen een overeenkomst, seks maar verder niks. Elke keer dat ze elkaar zien is het vuurwerk, maar er zit nog zoveel meer achter. Na elk hoofdstuk in het heden wordt er teruggeblikt naar Miles zijn verleden. Wat is er gebeurd waardoor hij nu niet meer kan liefhebben?

Zilveren zicht

♥♥♥

Ik had dit niet verwacht. Op goodreads was het boek goed aangeschreven en daarom maar begonnen met lezen. In het begin moest ik ontzettend wennen, de eerste twee delen had ik niet gelezen en daarom kende ik de hoofdpersonen (nog) niet. Het zijn er zoveel dat ik daar best wel even tijd voor nodig had. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van fantasy boeken waarbij het allemaal wat ver gezocht is. Toch vond ik dat dit boek het allemaal wel goed in elkaar zat. Het is dan misschien niet helemaal mijn genre waar ik veel boeken van lees alsnog vond ik het niet verschrikkelijk. Voor mij een prima leesboek.

Mocht je nog tips hebben van boeken die ik moet lezen, dan voel ik mij aanbevolen!

Liefs, Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.