Gelezen in december (o.a. ‘Vind ik leuk!’)

Gelezen in december  (o.a. ‘Vind ik leuk!’)

In de afgelopen maand december heb ik vijf boeken gelezen. Ik laat je hieronder zien welke boeken dit zijn geweest en wat ik ervan vond. Misschien zit er nog wel een goed boek voor jou tussen!

Dit artikel bevat affiliate links

Jacob is van mij

♥♥♥

Dit boek begon veelbelovend, maar naarmate ik verder kwam was het en hele tijd vrij saai. Ben is samen met zijn vrouw en zoon en gelukkig gezin totdat op een dag het noodlot toeslaat. Zijn vrouw overlijdt na een kort ziektebed. Dan komt Ben achter krantenknipsels waarbij het verhaal pas eigenlijk echt begint. Zijn stiefzoon blijkt eigenlijk helemaal niet van zijn vrouw te zijn maar van een militair en zijn vrouw. Op de dag van Jacobs geboorte is er namelijk een kind uit het ziekenhuis ontvoerd. Ben is dan niet alleen zijn vrouw kwijt maar moet ook zijn stiefzoon afstaan aan de echte vader. Ondanks het saaie middenstuk is het einde dan wel spannend genoeg om het een goed boek te vinden.

Vind ik leuk!

♥♥♥♥

Echt een aanrader voor beginnende pubers die begin met sociaal media. Zonder met een beschuldigend vingertje te wijzen staat er op een leuke manier beschreven wat de gevaren zijn van alles klakkeloos online zetten. Kiki is namelijk een meisje die bij jou in de klas kan zitten of je buurmeisje kan zijn. Ze is helemaal fan van hashtag en maakt hier ook gretig gebruik van. Totdat haar vader een bescherming op haar computer zet is er volgens Kiki niks aan de hand. Hierna merkt ze dat er gekke dingen gebeuren wanneer ze nieuwe dingen online zet. Middenin het verhaal zijn sommige onderwerpen wel vergezocht maar dat zorgt er ook wel voor dat het niet een ‘kijk nou maar uit wat je online zet’ boek wordt. Op een leuke manier aan het denken gezet worden.

Nachtblauw

♥♥♥♥

Dit boek las echt heel fijn weg. Ik had het in no time uit. Ook omdat het verhaal simpel maar doeltreffend werd verteld. Het verhaal speelt zich af in 1654 met Catrijn in de hoofdrol. Op een dag is Catrijn op jonge leeftijd weduwe geworden. Het leven in de grote stad heeft haar altijd geboeid en daarom besluit ze alles te verkopen en met alleen haar plunjezak op weg te gaan. Eenmaal in de stad aangekomen blijkt dat haar baantje toch niet doorgaat maar gelukkig is daar Mattias. Hij heeft een broer in Amsterdam die wel hulp kan gebruiken in het huishouden. Dan begint het verhaal pas echt. Naast het interessante verhaal was het ook tof om wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Delfts blauw. De boeken geschreven door Simone stellen nooit teleur.

De poppenspeler van Warschau

♥♥♥♥♥

Een echte aanrader! Mika is een jongetje die tijdens de tweede wereldoorlog met zijn moeder en opa in Warschau woont. Totdat alle joden naar de getto worden gestuurd lijden ze een gelukkig leven. Opa is voor Mika echt een vader figuur aangezien zijn eigen vader overleden is. Opa heeft ook in de getto altijd zijn speciale jas aan, hier bewaart hij zijn poppen en allerlei andere belangrijke zaken. Op een dag loopt opa over straat in de getto van Warschau, hij bemoeit zich met een vrouw die door soldaten wordt lastiggevallen. Opa overleeft dit voorval helaas niet.. Mika en zijn moeder zorgen ervoor dat de jas van opa bewaart blijft. Hier begint dan echt het verhaal van Mika en wat hij allemaal heeft meegemaakt in de oorlog. Het boek bestaat uit 3 delen. Het eerste deel is Mika de hoofdpersoon, deel 2 gaat over een Duitse soldaat en in deel 3komen beide verhaallijnen weer samen. Heel bijzonder en goed geschreven boek.

Grijze magie

♥♥♥

Prospero is agent in een klejn stadje. Ze woont samen met haar broertje aangezien moeder al jong is overleden. Op een werkdag gaat ze achter een verdachte aan die wegrent richting dé tunnels. Op het moment dat ze hem bijna te pakken heeft vliegt hij haar aan. Dit gaat net goed, maar de verdachte moet het vergelden met zijn leven. De verdachte is zo wolfachtig dat Prospero direct denkt aan een nieuw magisch drankje wat op de markt is, hier is dan ‘grijze wolf’ geboren. Een boek in het teken van broer/zus liefde, familiebanden, verleden, foute keuzes en samengevoegd door magie. Er zijn nog meer delen van uitgebracht.

 

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.