Hoe een pannenkoekenplant stekken?

Hoe een pannenkoekenplant stekken?

Een pannenkoekenplant stekken is echt ontzettend makkelijk. Ondanks dat ik best wel wat planten in huis heb, heb ik eerder nooit mijn planten gestekt. Bij de pannenkoekenplant zie je heel duidelijk wat je kan stekken en daarom durfde ik het wel aan. Ik laat je hieronder zien hoe ik het heb gedaan en welke tips ik je kan geven.

Op de eerste foto kun je al het baby’tje zien groeien. Je kunt bij de pannenkoekenplant op meerdere manieren zien dat je kan gaan stekken. Bij mij is er een apart een plantje gaan groeien. Omdat ik nog even potgrond moest kopen heeft het plantje goed de tijd gehad om te groeien waardoor het al een een stuk groter is.

Stekken

Wat ik heb gedaan is een scherp mesje gepakt. Deze heb ik diep in de grond gestoken waarbij ik schuin de wortels van het stekje heb afgesneden. Als je wortel lang genoeg is kun je ‘m direct in de nieuwe grond stoppen. Mocht je twijfelen óf je wortel mag nog wel wat groeien kun je deze in een glas met water stoppen. De wortel zal dan de kans krijgen om te groeien waarna je het stekje later weer in de grond kan stoppen.

pannenkoekenplant

Ik heb een klein potje gepakt want ik wil uiteindelijk meerdere kleine pannenkoekenplantjes in huis hebben staan. Misschien geef ik ze daarna ook wel weg aan vrienden of familie. Mocht iemand nog een stekje willen dan hoor ik het wel! 😉

pannenkoekenplant

Ik vind het leuk om met dit plantje bezig te zijn. Allemaal kleine baby’s en het gaat zo snel! Dit plantje groeit echt heel snel en goed. Ik geef de plantjes ongeveer 1 keer in de week water. Het blijft natuurlijk maar een vetplantje die niet zo ontzettend veel water nodig heeft.

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.