Je kwasten goed schoon met Real Techniques

Je kwasten goed schoon met Real Techniques

Mijn kwasten wassen deed ik echt veel te weinig. Ik vergat het vaak en ik vond het ook echt verschrikkelijk om te doen.  Ik kreeg ze nooit zo mooi schoon als dat ik wilde en het kostte te veel tijd. Je hebt op mijn instagram kunnen zien dat ik twee producten van Real Techniques heb gekocht die het gemakkelijker moeten maken. Tijd voor een review dus! Ik kan je alvast zeggen dat mijn kwasten weer als nieuw aanvoelen. Dus ik ga het vaker doen!

Brush deep cleansing gel

Real Techniques

Allereerste de gel. Deze zit in een handige flacon met klikdop waar je gemakkelijk uit kunt doseren. Eerst waste ik mijn kwasten altijd met (baby)shampoo, maar omdat ik hier ook wel zeer benieuwd naar was bestelde ik deze gel erbij.

Door de klikdop kan ik gemakkelijk een druppel per (grote) kwast gebruiken waardoor het zuinig in gebruik blijft. De gel kost €10,99 voor 150 ml. Niet super goedkoop, maar als het goed werkt heb ik er dit wel voor over.

Brush cleansing pallet

Real Techniques

Maar hier ging het mij uiteindelijk om! Het brush cleansing pallet van Real Techniques heb ik eerder al op meerdere beautyblogs voorbij zien komen. Ik vind het echt een rotklusje om al je kwasten goed uit te spoelen. Ondanks dat er geen product meer van de kwast af kwam waren ze toch niet helemaal goed schoon. Niet meer zo wit als voorheen. Dus daar wilde ik verandering in brengen! Dit cleansing pallet heeft drie soorten rubbertjes waar je met je kwast overheen kan waardoor je kwast goed schoon word.

Dit cleansing pallet is te koop voor €15,03.

Combinatie in gebruik

Real Techniques Real Techniques

Met verschillende kwasten heb ik op verschillende manieren de twee producten samen geprobeerd. De beste manier ga ik je vertellen zodat jij net zo’n schone kwasten kan krijgen als ik!

Het cleansing pallet heeft opstaande randen en aan de achterkant zit er een ‘lus’ waar je je hand doorheen kan steken wat meer stevigheid bied. Vervolgens doe ik een druppel cleansing gel hierin met wat water. Je krijgt dan een licht schuim. Met de kwast ga ik over de verschillende patronen heen. Af en toe vervang ik het water en blijf ik zo lang doorgaan tot het water kleurloos is. Dan weet ik zeker dat er geen make-up resten meer in de kwast zijn achtergebleven.

Na het wassen breng ik met mijn handen de kwastharen weer in model en leg ik deze op een handdoek neer om te drogen. Vergeet niet dat je kwasten de beste kwaliteit behouden als je ze niet rechtopstaand laat drogen!

De volgende dag waren mijn kwasten droog. Maar wat waren ze zacht! Dit heb ik nog nooit gehad nadat ik mijn kwasten had gewassen. Echt alsof ik een nieuwe set had gekocht. Zeker mijn MAC kwasten die witte haren hebben waren ook weer daadwerkelijk hun originele kleur.

Deze combinatie zorgt er bij mij voor dat ik veel sneller klaar ben met het wassen en dat ik weet dat mijn kwasten daarna ook daadwerkelijk schoon zijn. Ik ga dus veel vaker mijn kwasten wassen. Zeker als je elke dag make-up op doet is het raadzaam om ze zeker 1 keer per 1 à 2 weken schoon te maken. Dan heb je er ook veel langer plezier van.

Liefs, Liza

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.