Laatst gelezen boeken – o.a. Jill Mansell & Claudia de Breij

Laatst gelezen boeken – o.a. Jill Mansell & Claudia de Breij

Ik heb weer vijf boeken uitgelezen! Ik laat je zien welke boeken ik gelezen heb en wat ik ervan vond.

Dit artikel bevat affiliate links.

Meisje vermist – Tess Gerritsen

♥♥♥♥

Kat Novak is patholoog-anatoom en een vrouw die haar mannetje kan staan. Kat moet in een paar dagen tijd sectie verrichten op de lichamen van twee jonge vrouwen; twee gevallen van overdosis die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hadden. Toch krijgt Kat argwaan en ze vermoedt dat er meer aan de hand is. Het probleem is dat niemand die er toe doet haar wil geloven. Ze kan niet anders dan de zaak zelf tot op de bodem uit te zoeken.

De boeken van Tess Gerritsen lees ik altijd zo ontzettend snel uit. Ze zijn snel leesbaar en binnen korte tijd word ik in het boek gezogen. Je kent snel veel personen die allemaal samenkomen tot één verhaal. Kat is patholoog in het ziekenhuis en moet autopsie plegen op een jong meisje dat is binnengebracht, daarna gaat het allemaal vrij snel. Het boek telt namelijk maar 185 bladzijden. Kat weet dat er iets niet klopt en ze gaat op onderzoek uit. Ik kreeg verschillende vermoedens van wat en hoe het kon gebeuren maar uiteindelijk bleek niets van mijn vermoedens te kloppen. Erg boeiend geschreven waardoor ik niet kon stoppen met lezen!

Anna – Niccolo Ammaniti

♥♥♥♥

Nadat een mysterieus virus alle volwassenen heeft uitgeroeid, is Sicilië verworden tot een gigantische ruïne van verlaten steden, afgebrande winkelcentra en onbegaanbare wegen. Alleen de kinderen zijn overgebleven en proberen op het desolate eiland, waar de hitte en de zon het landschap teisteren en overal jongerige wilde honden op de loer liggen, te overleven zonder elektriciteit, vers water en voedsel.
Sinds de dood van hun ouders zorgt de dertienjarige Anna voor haar acht jaar oude broertje Astor, aan de hand van het notitieboekje dat haar moeder achterliet. Als Astor wordt ontvoerd, besluit Anna samen met haar hond naar hem op zoek te gaan in de hoop uiteindelijk de overtocht naar het vasteland te maken, op weg naar een nieuwe toekomst.

Ik begon aan dit boek met een blanco gedachtegang. De schrijver was voor mij nog onbekend dus wist niet wat ik kon verwachten. Bij de eerste paar pagina’s dacht ik ‘ok, dit is niets voor mij’. Toch wil ik dan altijd wel verder lezen want iets in dit boek trok mijn aandacht. De band tussen grote zus en klein broertje voelde je terwijl je de bladzijdes omsloeg. De twee waren op elkaar aangewezen aangezien de rest van de familie al omgekomen was door het virus. De moed blijven houden om te zoeken naar het onbekende en hopelijk een verder leven. Toen ik de laatste pagina las moet ik wel eerlijk bekennen dat ik niet het gevoel had dat het klaar was. Ik wilde meer weten over hoe nu verder! Dat vond ik wel jammer, maar verder ben ik positief verrast!

De achtste zuster – Elle Eggels

♥♥♥

Van de internationale bestsellerauteur van Het huis van de zeven zusters Mijn onstuimige zoon Christian, pas zestien geworden, kwam niet meer thuis na school. Zijn vrienden wisten van niets. Mijn man verbood me naar de politie te gaan. Ik deed het toch. Ik had maar één kind. Nu, na zeven jaar, is hij mijn huis weer binnengestormd en heeft me meegetrokken in een wervelende orkaan.Ik, Emma, ben opgegroeid in een Limburgs dorpje, in een huis waar alleen vrouwen woonden. Mijn moeder Martha en mijn zes tantes runden een bakkerij. Ik heb mijn echtgenoot nog maar kort geleden begraven. Niets staat me meer in de weg om met Christian mee naar Andalusië te gaan en eindelijk mijn vleugels uit te slaan. Ik wil mezelf le-ren kennen. Ik wil flirten met het leven en de liefde!De achtste zuster: een bedwelmende roman over familie, liefde, en het keren van je lot.Elle Eggels veroverde met haar debuutroman Het huis van de zeven zusters in 1998 de gehele literaire wereld. Ze werd alom geroemd om haar bedwelmende schrijfstijl en men vergeleek haar met grote namen als Isabel Allende en Gabriel García Márquez.De achtste zuster, dat zich eveneens gedeeltelijk afspeelt in het dorpje waar de auteur is opgegroeid, is duizelingwekkend gepas-sioneerd en hartverwarmend ontroerend.

Ik vind het lastig om uit te leggen wat ik van dit boek vind. In eerste instantie begon het interessant. Een vrouw van middelbare leeftijd in rol als moeder, vrouw, echtgenoot, zus en dochter gaat bij zichzelf te rade waar ze in het leven staat. Daarna gaat het gehele boek over het vinden van zichzelf enz. Ik vond het te langdradig en het was niet helemaal aan mij besteed.

Neem een geit – Claudia de Breij

♥♥♥♥

Niemand vertelt je hoe te leven. Als je kinderen krijgt staan er boekhandels vol opvoedboeken tot je beschikking, maar welke levenslessen krijg je mee als volwassene? Wie vertelt je hoe om te gaan met liefde, dood, vriendschap, ambitie en kinderen? Claudia de Breij (net 40) worstelt met deze vragen en gaat te rade bij een groep wijze mannen en vrouwen. Zij vertellen hoe zíj de dingen hebben aangepakt. Claudia de Breij trekt daar honderd levenslessen uit, en stopt daar ook een paar van haarzelf – en haar kapper – bij.

Een heerlijk fijn leesbaar boek! Had van tevoren weinig gedacht hierover. Claudia heeft eigenlijk allemaal kleine verhaaltjes geschreven met levenslessen. Geschreven om over na te denken ipv opleggen hoe je je leven moet leven en wat de beste manier is. Het zijn ook dingen die je misschien al wist maar het was interessant om het nog eens te lezen vanuit een ander oogpunt.

Ondersteboven – Jill Mansell

♥♥♥♥

Zo’n lange knappe man heeft ze in geen jaren gezien! Gedachteloos loopt Ginny de antiekwinkel weer uit… met per ongeluk een duur ding in haar handen. Meteen wordt ze door diezelfde lange knappe man van diefstal beschuldigd.
Ginny is geen puber meer, maar een werkloze vrouw van 38 die haar dochter – die net is gaan studeren – enorm mist. Ze bedenkt van alles om haar leven opnieuw zin te geven en heeft ook haar radar voor het verschijnsel Man weer aangezet. Maar zo simpel is het.

Echt heel leuk! Het verhaal van moeder dochter waarbij ze beide leren om waar het gaat over dochter die uit huis gaat en ze beide fouten maken die uiteindelijk wel goed aflopen. Sommige stukken waar vrij voorspelbaar terwijl andere gedeeltes leuk en verrassend waren. Echt een fijn vakantieboek die je overal tussendoor kan lezen.

 

Ik ‘bewaar’ mijn gelezen boeken via Goodreads. Mocht je mij daar willen volgen dan kan dat! Mijn gebruikersnaam is: Liesjeee_o

Liefs,

Liza

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.