Laatst gelezen boeken (o.a. Mindset & Gij zult bloggen!)

Laatst gelezen boeken (o.a. Mindset & Gij zult bloggen!)

Tijd voor een nieuwe blogpost van mijn laatst gelezen boeken! Sinds mijn vorige blogpost over de laatst gelezen boeken heb ik er weer 7 uitgelezen dus ik geef je weer een kijkje in de boekenkast.

Collega’s en andere ongemakken

♥♥♥

Fijn dat er veel voorbeelden in genoemd worden waardoor je er een wat beter beeld bij krijgt. Toch weet ik niet of ik er daadwerkelijk in mijn werk iets mee kan doen. Tuurlijk zijn alle personen anders maar waarom en hoe ga je met al die verschillende karaktereigenschappen precies om? Ik had gehoopt hiervan meer terug te lezen wat ik daadwerkelijk weer zou kunnen gebruiken.

30 messteken

♥♥♥♥♥

In één ruk uitgelezen. Je voelt de puurheid en de liefde voor dochter Kim door het gehele boek doordringen. Elke bladzijde die je leest voel je het verdriet, ongeloof en woede doorsijpelen. Je krijgt een blik in de eerste jaren na de dood van dochter en zus Kim. Kim wordt op bloedige wijze vermoord door haar vriend, waarbij ze door 30 messteken om het leven komt. Heel heftig om te lezen.

Mindset; de weg naar een succesvol leven

♥♥♥♥♥

Echt een heel bijzonder boek waarin duidelijk het verschil tussen de groeiende en de statische mindset besproken wordt op verschillende vlakken. Hoe kun je jezelf en andere leren om te willen groeien en te ontwikkelen? Voor mij als docent op een middelbare school een geweldig hulpmiddel om in mijn lessen te gebruiken. Ik merk namelijk dat veel leerlingen vast zitten en alleen maar het resultaat willen weten. Wanneer een toets is geweest zijn ze er klaar mee en kijken ze niet meer terug. Ik ben van mening dat alle docenten dit boek een keertje gelezen zouden moeten hebben om de omgang met leerlingen te verbeteren.

Gij zult bloggen!

♥♥♥

Binnen no time uitgelezen! Een klein boekje waarin wat tips worden gegeven voor de (beginnende) blogger. Ik kon er voor mijzelf niet meer echt tips uithalen, maar er werden tips op een rijtje gezet waar een beginnende blogger echt wel iets mee kan. Niet dat ik alles al weet en misschien had ik wel te hoge verwachtingen. Er kwamen namelijk vragen voorbij als: Hoe begin je? Waar ga je bloggen? Hoe zet je alles in elkaar? Daar heb ik al antwoord op. Ik zou meer de diepgang in willen, dus daar ga ik nog naar opzoek.

Je bent wat je doet

♥♥♥♥

Dit boek is opgedeeld uit verschillende onderwerpen die elkaar opvolgen. Wanneer je bepaalde onderwerpen terug wilt zoeken is dat makkelijk terug te vinden. Roos Vonk schrijft duidelijk en met veel voorbeelden waardoor je een beter beeld krijgt. ‘Je bent wat je doet’ is een duidelijk boek dat je zelf inzicht geeft in je eigen gedrag en eigenschappen, maar ook in die van een ander. Hoe kun je omgaan met het gedrag van een ander en hoe kun jij je eigen gedrag veranderen? Welke stappen & valkuilen kom ik tegen terwijl ik naar mijn doel aan het werken ben. Duidelijk, makkelijk leesbaar en door de vele voorbeelden is het snel toepasbaar in je eigen leven. In het boek staan veel links naar eventuele testjes die je zou kunnen doen & er staan verschillende opdrachten in voor jezelf. Heel prettig boek!

De man die tweehonderd keer ontsnapte

♥♥♥♥

Echt een heel bijzonder boek. Er wordt niet om de waarheid heen gedraaid en het wordt niet mooier gemaakt dan wat het is. De gruwelijke daden die gezien en ervaren worden, worden daadwerkelijk ook zo beschreven. Het gaat over een man die in Engeland woont bij zijn ouders en familie in de buurt. Hij gaat werken bij een kapsalon en doet daar zijn ding. Uiteindelijk breekt de tweede wereldoorlog uit en wordt ook hij opgeroepen om te vechten voor zijn land. Hij krijgt nog een aanbod van een klant die vaker in de kapsalon komt, maar dit aanbod slaat hij af. Hij wil namelijk bij zijn broer blijven. Na allerlei gevechten en lange dagen wordt de groep opgepakt en worden ze allemaal in een kamp opgesloten waar ze moeten werken. De hoofdpersoon raakt bij een steengroeve in contact met de dochter van de baas waar ze uiteindelijk verliefd op elkaar worden. Wanneer hij naar een ander kamp wordt gestuurd blijft zij hem stiekem opzoeken. Hij ontsnapte dus 200 keer uit het kamp om midden in de nacht naar zijn geliefde te vertrekken. Liefde, oorlog, verraad, haat en vriendschap zijn de belangrijkste woorden die dit verhaal kunnen samenvatten.

Trying not to try

Ik heb het eerste hoofdstuk voor de helft uitgelezen. Daarna lukte het echt niet meer om nog verder door te lezen. De manier van schrijven is voor mij niet uitdagend genoeg om door te lezen. Het is, naar mijn mening, allemaal vaag en niet ‘to the point’. Ik kon er geen touw aan vastknopen aangezien het allemaal voor mij niet boeiend was helaas.

Beter bloggen

♥♥♥♥

Aan dit bloggersboek had ik daadwerkelijk iets! Het stond vol met voorbeelden, tips en adviezen waar je als beginnende maar ook al als ‘ervaren’ blogger iets aan kunt hebben. Door de vele vragen die er tussendoor staan ga je steeds meer nadenken over je eigen blog en hoe je dit kunt verbeteren en veranderen. Door de hoofdstukken heen staan dus tips en vragen die je laten nadenken. Daarna volgen een aantal zaken die je absoluut niet moet doen, opdrachten voor blogpost, een goede ‘about me’ pagina maken en nog veel meer. Mocht je even vastlopen in je blog dan is dit zeker handig om te lezen. Je gaat op een andere manier nadenken over je blog waardoor je makkelijker inspiratie krijgt om weer met volle moed aan de slag te gaan.

Ooggetuigen van Sobibor

♥♥♥♥♥

Dit was bijzonder en heel heftig. Het boek is geschreven in de vorm van interviews. Je krijgt dus geen standaard verhaal te lezen, maar door de verhalen van de ooggetuigen voel je nog meer de verschrikking. De leest niet de ‘mooie’ kant , niet aangedikt, maar puur zoals het was en voelde voor de overlevenden. Per overlevende was één hoofdstuk waarbij diegene aan het woord kwam. Sommige van deze hoofdstukken waren best kort en snel verteld. Dat was wel jammer voor het verhaal.

Mocht jij nog aanraders hebben qua boeken die ik echt nog moet lezen dan hoor ik het graag!

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.