Laatst gelezen boeken (o.a. Zijspoor, Naamloos)

Laatst gelezen boeken (o.a. Zijspoor, Naamloos)

Ook al is de maand februari nog niet helemaal voorbij, toch wil ik je alvast mijn laatst gelezen boeken laten zien. Het zijn er namelijk al 4 en mocht ik te lang wachten dan wordt het in één artikel zo lang en veel dat dat mij niet meer interessant lijkt. Dus vandaar de afgelopen 4 laatst gelezen boeken!

Dit artikel bevat affiliate links.

Zijspoor

♥♥♥♥♥

Dit boek is zo puur geschreven dat het je direct raakt. Je merkt de geschreven emotie door de tekst heen. Wanneer de hoofdpersoon begint met schrijven is dat het begin van een hele heftige periode. Ze heeft zelf net in het ziekenhuis gelegen en eigenlijk heeft ze 2 maanden van rust nodig om te herstellen. Na twee weken van rust slaat het noodlot toe. Haar oudste zoon wordt van de een op andere dag doodziek. Een periode van stress, angst en verdriet in het vooruitzicht. Ik vind het bijzonder dat er vanuit het hart is geschreven, de verschillende manieren van omgaan met deze stressvolle tijd. Ik ben erin begonnen en liep lezend door het huis totdat ik het uit had.

Enkeltje Ierland

♥♥♥

Lisa uit Amsterdam laat haar bruisende leven achter en vertrekt naar een klein dorpje in Ierland om daar haar beroep als dierenarts uit te oefenen. Ze mag een huis huren totdat de dochter van het echtpaar het huis nodig heeft wanneer ze weg is gegaan bij haar man. Lisa heeft dus dringend een nieuw onderkomen nodig. William is eigenaar van een mega landhuis en de bijbehorende grond. Wanneer hij het bericht in de krant ziet van Lisa mag ze in zijn bijgebouw komen wonen. Liefde, vriendschap dat voor alles gaat, verleden, er komen een hoop onderwerpen aan bod. Een fijne chicklit om te lezen wanneer je niet al te veel hoeft na te denken. Ik vond het alleen jammer dat het einde ‘pats boem’ klaar was. Ik had wel wat meer willen weten.

De huurmoeder

♥♥♥♥

Het was voor mij de eerste keer dat ik een luisterboek geluisterd heb. Een fijne stem die het verhaal van de huurmoeder op een kalme manier verteld. Het gaat over Lisa en haar zoon Marlon. Ze wonen samen in de aula van een begraafplaats, maar op sommige momenten wordt Lisa ingehuurd door mensen als huurmoeder. Ze gaat dan doordeweeks in het nieuwe huis wonen met haar zoontje. Zo ook wanneer ze bij Fred terecht komt. Fred woont samen Lot en Victor in een groot landhuis. Je merkt direct dat er iets niet helemaal klopt. Wat dat dan precies is kom je pas later achter. Wanneer Lisa en Marlon in het weekend ‘thuis’ zijn, hebben ze veel contact met de persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de begraafplaats. Hij heeft hen namelijk onderdak geboden toen ze moesten vluchten. Ik vind het echt een heel bijzonder boek. In eerste instantie was ik ervan overtuigd dat er iets niet helemaal pluis was met Lisa (of eigenlijk Mascha…). Later leer je ook haar verleden kennen en snap je de keuzes die ze maakt. Ik liep met mijn telefoon door het huis om de laatste pagina’s zo snel mogelijk te beluisteren.

Naamloos

♥♥

Dit was niet mijn ding. Het gaat over een man die besluit 30 dagen niet te drinken. Je wordt meegenomen in de 30 dagen en de dingen die hij in die dagen meemaakt en denkt. Voor mij was het allemaal wat te wazig. Ik kon mij er geen goed beeld bij vormen over wat er nu precies allemaal aan de hand is. Uiteindelijk heb ik het uitgelezen om te kijken of het voor mij betet werd, maar helaas. Dit was het niet voor mij.

 

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.