LIFESTYLE: Camel up – de stapel gekke kamelenrace

LIFESTYLE: Camel up – de stapel gekke kamelenrace

Je ziet het op meerdere blogs voorbij komen, bordspellen of spellen in het algemeen. Ook ik speel met vrienden ontzettend veel spelletjes. Omdat je misschien sommige spellen helemaal niet kent omdat ze niet zo bekend zijn wil ik je wat meer laten zien de komende tijd. Dit keer het spel ‘camel up’ de stapel gekke kamelenrace!

Camel up

Camel

Allereerst zet je alles klaar op het bord. Je hebt dus een bord en allerlei verschillende kaartjes én de piramide. In de piramide zitten de dobbelstenen in de 5 verschillende kleuren, die ook de kleuren van de kamelen hebben. Daarnaast heb je kaartjes die je in het begint uitkiest. Je bent een bepaald personage, dit heeft verder geen invloed op het spel. Je hebt ook kaartjes met de nummer één erop. Ik zal je straks vertellen waar die voor zijn, dan nog de kaartjes met de gekleurde kamelen erop en als allerlaatst heb je nog het geld.

Spelregels

Camel

Je hebt de etappe, wat het gehele spel is, en je hebt rondes. Rondes kunnen elke keer verschillen met hoelang ze duren. Het ligt allemaal aan de keuzes van de spelers.

Het begin van het spel begint dus met de 5 racetickets, hierop staan de 5 gekleurde kamelen, en een woestijntegel. Daarna wordt de startfiche bij een bepaald persoon geplaatst die natuurlijk gaat beginnen.

Je hebt per ronde verschillende keuzes. Je mag kiezen uit 4 zaken en daar mag je er maar één van doen. Daarna is de volgende speler, totdat alle dobbelstenen zijn gegooid.
1. De speler neemt het bovenste etappeticket van een stapel naar keuze (waarmee hij wedt dat de betreffende kameel de huidige etappe wint).
2. De speler legt zijn woestijntegel op het parcours. (De woestijntegel heeft 2 kanten, wanneer een kameel op je tegel beland krijg je een muntje, als een kameel op de + kant beland gaat de kameel een stapje vooruit en logisch gezien een stapje naar achteren bij de – kant).
3. De speler neemt 1 piramidetegel en verplaatst een kameel met behulp van de piramide.
4. Hij wedt op de kameel die uiteindelijk de race wint of laatste wordt. Daartoe legt hij 1 van zijn racetickets gedekt op het daarvoor bedoelde biedveld.

Winst

Camel

Het spel eindigt wanneer de eerste kameel over de finishlijn gaat. Dan weet je nog steeds niet wie heeft gewonnen. Er worden daarna nog allerlei muntjes verdeeld en wie uiteindelijk de meeste muntjes heeft wint!

Dit is echt een héél leuk spel wat snel verloopt en je hebt geen flauw idee wat er gaat gebeuren.

Liefs, Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.