De Kobo Aura; een nieuwe e-reader

De Kobo Aura; een nieuwe e-reader

Voor mijn verjaardag heb ik een nieuwe e-reader gekregen! Mijn oude Kobo was niet meer zo snel en makkelijk in gebruik (na 5 jaar) en daarom kreeg ik een nieuwe van mijn man. Al ben ik vandaag pas jarig, inmiddels heb ik de Kobo Aura nu ongeveer 2 weken in huis. Tijd voor een review waarin ik je deze e-reader laat zien.

Dit artikel bevat affiliate links.

Mijn vorige e-reader was ook van Kobo. Jarenlang plezier van gehad en nu schuif ik hem aan de kant om plaats te maken voor een nieuwe versie. Het fijne aan de Kobo e-readers is dat ze een lichtgevend scherm hebben, dus je kan op elk moment van de dag je favoriete boeken lezen. Zowel in het donker kun je de letters nog goed zien, want je kunt zelf de sterke van het licht instellen, als in de zon. Geen excuses meer om niet te lezen. 😉

Kobo Aura

Ik heb de bijbehorende soft case erbij gekregen die ervoor zorgt dat én je e-reader beschermt blijft maar ook aangaat wanneer je wilt beginnen met lezen. Deze kun je los erbij kopen. Bij mijn vorige Kobo was dit ook een mogelijkheid maar toen heb ik deze niet aangeschaft. De hoesjes zijn namelijk niet goedkoop en je kunt zelf instellen na welke tijd je Kobo in slaapstand komt of zich helemaal uitschakelt.

Met de Kobo Aura kun je ook via wifi gebruik maken van het internet. Je hoeft dus in principe niet moeilijk te doen met kabels om nieuwe boeken op je e-reader te zetten. Je kunt ze direct downloaden via het Kobo plus abonnement van Bol.com. Hier schreef ik vorige week een blogpost over die je hier kan teruglezen. Je kunt er in totaal wel 3000 e-books op plaatsen. Ruimte zat dus!

Je kunt je e-reader helemaal zelf personaliseren. Wat wil je dat er in het hoofdmenu staat? Welk lettertype leest voor jou het fijnst? Enz. Het wijst zich allemaal vanzelf! Ideaal dus. Ik merk wel dat deze Kobo wat minder gevoelig is voor je handgebaren op het scherm. Je moet af en toe wat steviger drukken dan dat ik gewend was. Al ben ik hier nu ook wel weer gewend aan.

De Kobo Aura is trouwens verkozen tot de beste koop van de consumentenbond van 2016. De e-reader is te koop voor €119,-. Een stuk goedkoper als mijn vorige, maar handzamer en eigenlijk net zo prettig zo niet fijner.

Welke e-reader gebruik jij? Of lees je nog steeds een papieren boek?

Liefs, Liza

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 Reacties

 1. Jann Crejann
  25 april 2017 / 11:13

  Hoi Liza,

  net je artikel gelezen over de Kobo Aura 2 second edition als ik het goed heb. Ik ben ook bezig om mij te
  oriënteren op een nieuwe reader. Nu las ik dat jij er € 99 voor heb betaald, ik zie ze alleen maar vanaf € 119, mag ik weten waar je hem hebt gekocht?

  Groetjes Jann

  • Liza
   Auteur
   25 april 2017 / 11:16

   Hoi Jann!
   Ik heb ‘m van de mediamarkt.
   Groetjes, Liza

 2. Jann Crejann
  25 april 2017 / 11:51

  Bedankt voor je antwoord, daar kost hij op dit moment € 119 in de webshop

  • Liza
   Auteur
   25 april 2017 / 11:55

   Oh… dan heb ik misschien een aanbieding gehad. Zal het veranderen in de blogpost

   • Jann Crejann
    25 april 2017 / 12:22

    Ja, vast wel, jij trof het

 3. Gé Glazenborg
  25 april 2017 / 20:12

  Een rampen apparaat: eerste gekocht in maart 2016: in oktober 2016 liep het scherm vast. Ingeruild voor een nieuwe. Wat denk je: in maart 2017 liep het scherm vast. Nooit meer een kobo voor mij.
  Ps: gebruik hem ca. 10 uur per dag. Maar daar moet-ie toch tegen kunnen?
  Groet,

  • Liza
   Auteur
   25 april 2017 / 20:14

   Ah wat zonde! Ik heb gelukkig (nog) geen problemen gehad met mijn vorige Kobo en met deze. Merk wel dat het handiger is als ik ‘m regelmatig synchroniseer. Dat blijft ‘ie sneller.