Nieuwe gadget: Fitbit Alta (vergelijken met de Jawbone)

Nieuwe gadget: Fitbit Alta (vergelijken met de Jawbone)

Je hebt al eerder een artikel kunnen lezen over een stappenteller. Namelijk de Jawbone up ‘klik‘. Binnen twee jaar heb ik 2 stappentellers van dit merk versleten. Mijn eerste Jawbone, namelijk de up24 deed het op een gegeven moment niet meer. Waarschijnlijk een bekend probleem, want ik kreeg vrijwel direct mijn geld terug. Ik kocht met bijbetaling de nieuwe versie, namelijk de up3. Net voor mijn vakantie ging hiervan het bandje kapot. Toch miste ik mijn stappenteller, maar na twee vervelende ervaringen wilde ik een ander merk uitproberen. Dus vandaag vertel ik je meer over de Fitbit Alta. Ook een stappenteller, alleen in een ander jasje. Onderaan dit artikel zal ik nog beide vergelijken.

fitbit

Fitbit Alta

ik heb gekozen voor de Fitbit Alta omdat deze vrijwel even dun is als de Jawbone. Van Fitbit zijn er veel verschillende stappentellers te koop. De een nog uitgebreider dan de ander. Voor mij was het belangrijkste dat deze mijn stappen nauwkeurig zou tellen en ik zie hoe ‘goed’ ik heb geslapen. De Alta zit goed verpakt in een doosje, met daarin nog een bluetooth sync die je in je USB ingang kan stoppen van laptop of pc. Hierdoor kun je synchroniseren zodat je een uitgebreider  overzicht ziet van je gemaakte stappen enz. Daarnaast nog een oplader, dit is een ‘knijpertje’ die je vastklikt aan je Alta. En natuurlijk je stappenteller zelf.

Na ongeveer 1,5 uur is je Fitbit volledig opgeladen. Via de app van Fitbit kun je deze dan koppelen aan je telefoon óf pc. Het eerste probleem ontstond voor mij hier. Ik kreeg mijn Fitbit niet gekoppeld aan mijn telefoon (Huawei p9 lite). Fitbit heeft maar een beperkt aantal telefoons (tot nu toe) waar je mee kan synchroniseren. Ik ben dus nog aan het wachten tot mijn telefoon hier tussen beland. Nu ben ik erop aangewezen alles via mijn laptop te doen.

fitbit

Via de app op je laptop kom je vervolgens in dit scherm. Je kunt blokken aan of uit zetten naargelang je bepaalde zaken wilt zien. Zo zie ik hoeveel stappen ik heb gelopen, hoe lang ik heb geslapen, welke badges ik heb bepaald en of ik 250 stappen per uur heb gelopen. Wanneer ik geen 250 stappen heb bepaald gaat mijn bandje 10 minuten voor het uur voorbij is trillen. Hij geeft dan in het scherm aan hoeveel stappen ik nog moet lopen om het wel te halen. Een extra motivatie om niet stil te blijven zitten! Al kun je dit ook uitzetten, of aanpassen.

Het bandje van de Fitbit Alta kun je aanpassen. Er zijn meerdere kleuren bandjes te koop die je kan veranderen. Aangezien bij mijn vorige Jawbone het bandje was gebroken vond ik dit een prettige bijkomstigheid!

Vergelijking

Fitbit Alta

 • Bandjes zijn verwisselbaar
 • Heeft een schermpje waar je informatie op kan aflezen
 •  Is niet te synchroniseren op alle telefoons
 • Gaat ongeveer 1,5 week mee op 1 batterij
 • Kost €139,-

Jawbone

 • Bandjes zijn niet verwisselbaar
 • Geen schermpje, alleen een bandje om je pols
 • Is te synchroniseren met veel telefoons
 • Gaat ongeveer 5 dagen mee op 1 batterij
 • Kost €159,-

Het grote nadeel aan de Fitbit Alta vind ik dat ik deze niet kan synchroniseren met mijn telefoon. Ik zou willen dat er snel veel telefoons worden toegevoegd waardoor ik sneller bijvoorbeeld mijn wekker kan aanpassen zonder dat ik een laptop nodig heb. Voor de rest vind ik de Fitbit fijner in gebruik. Ik heb alsnog een horloge om en kan ook zonder telefoon zien hoeveel stappen ik heb gelopen. En het scheelt toch weer €20. Nu nog hopen dat ik hier langer plezier van heb ;).

 

Liefs, Liza

 

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Reactie

 1. 13 november 2016 / 11:58

  Ik heb de Alta nu een jaar en ben er nog steeds superenthousiast over. Werkt gewoon goed en altijd, ook het bandje is nog prima in orde, vertoont geen slijtage. Daarvoor ook 2x een Jawbone Up versleten maar net als bij jou begaf de UP24 het redelijk snel en UP2 deed het vanaf begin gewoon niet goed (telde verbrande calorieën niet goed). De app van Jawbone vind ik mooier en prettiger maar ja, in the end moet het gewoon goed doen en dat doet de Fitbit Alta. Denk dat je hier geen spijt van krijgt dus 🙂