Nivea double effect oogmake-up remover

Nivea double effect oogmake-up remover

Nivea

Het merk Nivea ken ik al sinds dat ik een heel klein meisje ben. Mijn moeder had altijd de dag & nacht crème van Nivea. Omdat ik het leuk vind om beautyproducten uit te proberen switch ik nogal eens tussen bepaalde merken en producten. Ik heb een lange tijd micellair water gebruikt om ‘s avonds mijn oogmake-up te verwijderen. Toch wilde ik weer eens een ‘echt’ product dat speciaal bedoeld is om mijn ogen te reinigen. Ik kwam uit bij Nivea toen er een aanbieding was bij het Kruidvat. Ik nam de Nivea double effect oogmake-up remover mee en heb hem uitgebreid getest.

Verpakking

De Nivea double effect make-up remover zit in een doorzichtig plastic les. Hier doorheen kun je de blauw/witte vloeistof zien. Dit is een mix tussen olie en water dat je moet schudden voor gebruik. Op de verpakking staat het blauwe Nivea logo, altijd herkenbaar. je ziet duidelijk waarvoor het product bedoeld is. De dop heeft een ‘kliksysteem’, deze is lekproof want ik heb mijn producten in een mand in de badkamer staan. Zo heb ik namelijk altijd alles bij de hand. Er komt precies de goede hoeveelheid uit het flesje, niet te veel en niet te weinig. Ook komt het niet met stromen eruit maar kan ik het goed zelf doseren.

IMG_2700.CR2

 

Ingrediëntenlijst Nivea

Aqua: water
Isododecane: zorgt voor vocht in de huid
Cyclomethicone: siliconen in de vorm van olie
Isopropyl palmitate: zorgt ervoor dat je huid glanzend wordt, kan je huid verstoppen
Helianthus annuus seed oil:  zonnebloemolie
Centaurea cyanus flower extract: van de korenbloem
Trisodium EDTA: conserveringsmiddel
Phenoxyethanol: conserveringsmiddel
Methylisothiazolinone: conserveringsmiddel

IMG_2701 IMG_2702

Werking

Ik heb snel last van mijn ogen. Als het nu zo koud is en ik dus vrijwel altijd thuis de verwarming aan heb staan krijg ik ontzettende droge ogen. Als ik dan ook nog een product gebruik om mijn oogmake-up te verwijderen die prikt dan vind ik dat zacht gezegd nogal vervelend. Ik wil graag een remover die zacht is voor mijn huid rondom de ogen en die geen vettig laagje achterlaat. Wanneer ik een vettig laagje op mijn ogen heb ga ik dit direct spoelen met water met het gevolg dat ik daarna weer mijn huid schoon kan maken omdat ik toch niet alle make-up heb verwijderd. De make-up remover van Nivea heeft dit niet. Ondanks dat het een remover is op olie-basis kan ik deze goed hebben! De remover verwijdert snel en gemakkelijk mijn make-up van de dag zonder dat ik daarna wazig kijk van de olie. Het is zacht voor mijn ogen en vooral in de wintermaanden wil ik absoluut geen uitdrogende producten gebruiken.

Al met al ben ik zeer tevreden. De Nivea oogmake-up remover is zuinig in gebruik en vooral laat het geen vettig laagje achter.

Wil je dit product ook gebruiken?
Het is o.a. te koop bij bol voor €6,49.

Met welk product maak jij het liefst je ogen schoon?

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.