PLOG vakantie dag 11 – paddenstoelen zoeken

PLOG vakantie dag 11 – paddenstoelen zoeken

Vandaag stond helemaal in het teken van paddenstoelen! In Polen mag je deze wel zoeken in het bos en meenemen. Ik deed dit al van kleins af aan. Mijn tante controleert wel altijd even of ik de goede heb. paddenstoelen

Na het ontbijt ga ik even foto’s maken van wat nieuwe producten. Een kleine voorbeschouwing van wat er nog gaat komen. Aangezien er niet een mooie achtergrond te vinden is in het hotel gebruik ik maar mijn nieuwe sjaal hiervoor.

paddenstoelen

Nadat helaas de batterij van mijn camera leeg was, werd het tijd om mijzelf even op te frissen. Omdat ik nog wat nieuwe producten wilde testen had ik me nog niet opgemaakt. Hierboven zie je een paletje van Chanel. Bij aankoop heb ik er een blogpost over geschreven. Inmiddels bijna 2 jaar geleden, maar echt nog steeds een van mijn fijnste oogschaduws! Een fijn handig doosje die bij alles staat.

paddenstoelen

Daarna was het tijd om naar babcia te rijden. We hadden zo rond 1 uur afgesproken, we aten een kopje soep van tevoren en daarna gingen we het bos in. In dit gedeelte ben ik al heel lang niet meer geweest. Vroeger kwam ik hier elke dag. Maar nu ga ik vaker naar een ander stuk. Toch herkende ik wel veel dingen. Het gaat dus om de paddenstoelen. Heel het dorp loopt uit en mensen komen van ver om te plukken. Het paddenstoelen seizoen duurt niet lang dus optimaal van genieten. Mensen gaan met emmers het bos in in de loop genoeg te verzamelen om ze te laten drogen voor de winter.

paddenstoelen

Deze zijn dus niet goed, maar wel mooi! Wij verzamelen alleen de hele bruine en die van onderen geel zijn. Wanneer je de onderkant aanraakt wordt het blauw. Een soort sponsje. Zelf zou ik het niet meer gauw durven om te gaan zoeken, maar nu met hulp vind ik het wel weer tof om te doen!

paddenstoelen

We hebben Arja meegenomen en het hondje van mijn nichtje. Een schatje! Ze rennen zich wat af met z’n 2en. Na een dik uur gezocht te hebben gaan we even zitten en de hondjes rennen door het hoge gras. Daarna lopen we weer door.

Wanneer de mand helemaal vol zit gaan we terug naar huis. Een deel gaat babcia morgen klaarmaken, de eerste oogst van het seizoen! Het andere gedeelte wordt dus gedroogd als voorraad tot volgend jaar.

paddenstoelen

Bij babcia hebben we nog gezellig gekletst en daarna gegeten. Daarna zijn we terug gereden naar het hotel en installeer ik mezelf op de bank met mijn boek. Ik heb ontzettend last van mijn voet… ik wilde zo graag lopen dus dat heb ik ook gedaan, maar nu voel ik het extra goed. Even uitrusten dus!

paddenstoelen

Vanaf het balkon kun je wel een prachtige zonsondergang zien die nog mooier is in het echt dan op de foto.

Weltrusten!

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.