PLOG vakantie dag 12 – Szamotuly

PLOG vakantie dag 12 – Szamotuly

Nog maar 2 dagen en we gaan al naar huis. 🙁 We waren nog niet echt in Szamotuly door de stad gaan slenteren dus dat stond voor vandaag op het programma. Daar is een ontzettend leuk tassenwinkeltje waar ik vrijwel altijd wel een tas meeneem. Verder hebben we gewandeld en zijn we weer naar een oom & tante geweest.SzamotulyWij slapen dus in hotel Biovilla. Een hotel waar je overal bos omheen ziet. Het grasveld hoort er ook allemaal bij. Hier is een speeltuin, basketbalveld, zwembad en een tuinhuis waar je kunt barbecuen en daarnaast nog een vuurcirkel. Een prima plek dus!

SzamotulyAls eerste op de planning vandaag shoppen in Szamotuly! Nouja shoppen… het is een vierkant plein waar je aan beide kanten van de straat wat winkeltjes hebt. Het gaat mij voornamelijk om het tassenwinkeltje. Ik zie daar elk jaar zulke leuke tassen dat ik er altijd wel even binnen moet lopen. Ook nu koop ik weer een tas! Een soort Obag, alleen dan nep en iets anders. 😉 Daarnaast koop ik nog een leuke portemonnee die ook in wat kleinere tasjes past. Deze die ik nu heb past niet in mijn kleine handtasjes.

SzamotulyNa het terrassen en even kort winkelen gaan we weer terug richting babcia. Hier eten we de overheerlijke paddenstoelen van gisteren die ze heeft gemaakt! Het smaakt zo goed dat we besluiten weer terug te gaan naar het bos om te kijken of we nog meer paddenstoelen kunnen vinden.

En dat lukt! We hebben iets minder dan gisteren, maar bijna weer een hele mand vol.

Foto 18-08-16 15 11 23

Hierna rijden wij door naar een oom & tante waar we laatst ook al waren. We willen nog even een kleinigheidje afgeven voor de hulp. We kunnen natuurlijk niet gelijk weg, dus moeten mee-eten en blijven nog lang kletsen. Terwijl het echt al donker is rijden we terug naar het hotel. Onderweg komen we meerdere vossen tegen die plotseling de straat over willen steken. Gelukkig kunnen we ze allemaal ontwijken!

Weltrusten!

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.