Ramen streeploos schoon met Karcher

Ramen streeploos schoon met Karcher

Als er iets is wat ik snel vergeet te doen is het mijn ramen wassen. In het weekend heb ik hier geen tijd voor (lees: neem ik er de tijd niet voor) dus wat er dan gebeurd is dat het blijft liggen tot mijn vakanties. Voor de buitenkant komt er heel luxe een ramenwasser. Bij sommige ramen kom ik namelijk niet goed bij. Om nu bijzondere trucjes uit te halen heb ik ook niet zo’n zin in. Maar de ramen mogen van binnen ook wel gewassen geworden. Daar heb ik nu iets voor! Namelijk de Karcher window vac, ze zeggen streeploos schoon. Maar is dat ook zo?

Karcher window vac

Dit artikel bevat affiliate links.

Karcher

Normaal als ik mijn ramen gingen wassen kreeg ik ze wel daadwerkelijk schoon door een uitje in het water te doen. Maar al dat water wat over en nergens beland werd ik ook niet vrolijk van. Op mijn vorige werk raakte ik in gesprek met de schoonmaakster en zij raadde mij de Karcher window vac aan. Een ‘stofzuiger’ voor je ramen die het water opzuigt waardoor je geen strepen krijgt en het water in de Karcher terecht komt in plaats van je vloer.

Je krijgt een paar onderdelen bij dit product. Namelijk de ‘stofzuiger’. Deze heeft twee mondstukken. Eentje voor de brede ramen en eentje voor de kleinere ramen. Zo kom je overal wel gemakkelijk bij. Verder zit er een sprayflacon bij met een opzetstuk waar je de zeem aan kan vastmaken.

Karcher

Er is speciaal Karcher spul wat je aan kan vullen met water. Dit is niet goedkoop, maar je kunt hier wel echt lang mee doen. Ik heb gemerkt dat met dit spul mijn ramen wel beter schoon worden en de ramen geen strepen meer bevatten. Wanneer ik er glasreiniger gebruik willen er wel eens een paar strepen tevoorschijn komen, helaas.

Als eerste spray je je raam (voor een deel) in met de vloeistof. Daarna kun je het schoonvegen met de zeem. Als laatste stap ga je met de window vac langzaam van boven naar beneden over je raam. Je merkt dat bij een brede vensterbank je niet altijd tot het onderste randje kan komen. Hier moet je dus horizontaal gaan. Ik kan mijn hele huis (boven en beneden) van binnen zemen zonder dat de accu dan leeg is. Het zou namelijk een beetje jammer zijn als als je halverwege moet stoppen. Nadat je klaar bent met je ramen kun je het opgevangen (vieze) water weggooien.

Ik gebruik mijn window vac niet alleen om de ramen te wassen, maar ik het gebruik ‘m ook voor in de douche. Om na het douchen de douch en de wand droog te maken.

Niet goedkoop, maar wel handig!

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.