Review: Zoeva cacao blend oogschaduwpalet

Review: Zoeva cacao blend oogschaduwpalet

Zoeva heb ik voor de eerste keer leren kennen door het kwastje dat ik heb gekocht voor het aanbrengen van eyeliner. Ik keek destijds verder bij de andere producten van Zoeva en daar zag ik het cacao blend oogschaduwpalet. Ik hou van warme natuurlijke kleuren die ik elke dag zo kan gebruiken. Het palet van Zoeva viel mij op en ik bestelde ‘m! Nu laat ik je wat foto’s zien en beschrijf ik wat ik ervan vind.

Zoeva

In het Zoeva cacao blend palet zitten 10 kleuren oogschaduw van elk 1,5 gram. Een prima hoeveelheid waar je wel even mee vooruit kan. Zoeva zelf zegt dat het palet is ontstaan vanuit de wereld van de zoete zonden. De kleuren zouden net zo verslavend zijn als een doos bonbons.

Zoeva

Je kunt met het palet meerdere kanten op, van een highlighter tot donkere kleuren en van mat tot glanzend. Zoeva heeft haar best gedaan om verschillende types oogschaduw aan dit doosje toe te voegen. Ondanks dat het kartonnen doosje niet heel stevig aanvoelt en wat goedkoop uitziet gaat het uiteindelijk om de oogschaduw. Ik heb liever dat de kwaliteit in de oogschaduw te vinden is, in plaats van de verpakking.

Zoeva

Alle kleuren hebben een naam gekregen, waardoor ik de namen ook beter onthoud. Het palet heb ik nu ongeveer 2 maanden in gebruik en ik zie langzaam al deukjes ontstaan. Ik vind alle kleuren echt goed gepigmenteerd en je kunt van een alledaagse look snel een look maken voor een feestje. Ik laat je snel de swatches zien!

 

Zoeva

De bovenste rij.

Zoeva

De onderste rij.

Zelfs de matte kleuren zijn goed gepigmenteerd! Ik heb deze swatches namelijk met één veeg gezet. Ik merk wel dat sommige kleuren wat korreliger zijn. Je zult dus sneller last krijgen van fall out. Toch een minpuntje. Doordat sommige kleuren dus wat losser zijn, zal er ook poeder achterblijven in het doosje. Soms dus even uitkijken met het doosje opbergen voordat sommige kleuren door elkaar raken. Het is geen mega grote hoeveelheid, maar het zou toch zonde zijn. Zeker bij de lichtere kleuren!

Zoeva

Voor een alledaagse look gebruik ik meestal twee à drie kleuren. De lichte witte kleur onder de wenkbrauw en de rest varieer ik telkens. Eigenlijk komt het er wel op neer dat het een middel kleur is op het ooglid, een donkerdere kleur in de arcadeboog en dan een hele donkere kleur nog in het buitenste hoekje van mijn oog en onder mijn onderste wimperrand. Snel, maar toch verzorgt en het laat je ogen spreken!

Ik heb dit palet sinds dat ik het heb gekocht al heel wat keren gebruikt. De oogschaduws brengen gemakkelijk aan, ondanks oppassen voor fall out. Kwestie van even aftikken. De kleuren blenden mooi en zorgen daarna voor een mooi geheel.

Zoeva is o.a. te koop bij Douglas  (affiliate link) voor een prijs van €22,-. Niet heel goedkoop, maar ik vind het een prima prijs voor dit mooie palet. Al is dit natuurlijk persoonlijk.

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.