Rosamund Lupton – Zusje

Rosamund Lupton – Zusje

Zusje

Op vakantie heb ik het boek ‘Zusje’ van Rosamund Lupton uitgelezen. Een ontzettend spannend boek met een hele bizarre afloop wat ik totaal niet had verwacht. Toen ik het boek uit had heb ik ‘m gelijk aan mijn moeder gegeven met de boodschap: ‘mam, dit moet je lezen!’. Ja hoor, ook mijn moeder had het boek binnen no time uit en ook zij vindt het briljant!

Zusje

 

Niets kan de band tussen zussen verbreken…

Als Beatrice tijdens een zondagse lunch een paniekerig telefoontje krijgt over de vermissing van haar jongere zus Tess, stapt ze op het eerste vliegtuig naar Londen. Naarmate ze meer te weten komt over de verdwijning, neemt de verbijstering toe over hoe weinig ze weet van het leven van haar zusje – en ze is niet voorbereid op de angstaanjagende feiten die ze onder ogen moet zien.

De politie, haar verloofde en zelfs haar moeder leggen zich erbij neer dat ze Tess hebben verloren, maar Beatrice kan dat niet. Naarmate ze dichter bij de schokkende waarheid komt, raakt ze steeds geïsoleerder van haar omgeving en wil niemand haar meer geloven.

zusje

 

Het boek is geschreven door de ogen van Beatrice. Beatrice woont in New York en heeft daar haar eigen leven opgebouwd met haar vriend. Op een dag krijgt ze een telefoontje van haar moeder. Tess, haar zusje, zou verdwenen zijn en niemand heeft meer iets van haar gehoord. Tess is op het moment van verdwijning ook zwanger. Dus Beatrice vreest voor het leven van haar zusje, maar ook de pasgeboren baby van Tess.

Ze springt op het eerste beste vliegtuig en doet er alles aan om Tess weer te vinden. In de tussentijd begint Beatrice helemaal gefixeerd te raken op haar zusje. Langzaam raakt ze haar vriend en de rest van haar omgeving kwijt. Ze doet niks anders meer dan de hele dag bezig zijn met Tess.

Elke dag komt ze een stapje dichterbij de waarheid naar de verdwijning van Tess. Op het moment dat alles duidelijk voor jezelf begint te worden krijgt het verhaal echt een mega bizarre wending.

Zusje

Het boek is vlot geschreven. Het leest makkelijk weg en doordat er niet al te veel personen in voorkomen is het goed te onthouden wie/wie is. In het begin van het boek is het niet heel erg boeiend, maar je wordt vrij snel in het verhaal gezogen. De 350 bladzijdes waren zo voorbij! En ik moet eerlijk zeggen dat ik het einde echt niet wilde geloven. Dit had ik zo niet verwacht, dat ik ‘shock’ was.

5-IMG_3467

Zusje is te koop bij o.a. de Bruna voor €10,-

Heb jij dit boek al gelezen? Of heb jij nog aanraders?

Liefs,

Liza

 

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.