Rosebud lip balm strawberry

Rosebud lip balm strawberry

Rosebud

 

Het is nu echt, echt koud geworden! Mijn lippen zijn kapot en voelen de hele dag hartstikke droog aan. Het enige wat mij daarbij helpt is smeren tot ik er bij neerval! Als mijn lippenbalsem dan een geurtje of smaakje heeft dan graag een die ik lekker vind. Ik liep een tijdje terug door de stad en ik had toevallig geen lippenbalsem bij mij. Net een andere tas meegenomen dan normaal en daar net weer geen lippenbalsem in gedaan. Dus ik ben snel de Etos binnengelopen en heb daar deze lip balm van Rosebud gekocht in de smaak strawberry.

IMG_2587.CR2

Rosebud is bij veel beauty liefhebbers wel bekend. Het blauw-witte doosje is bij vrijwel iedereen wel in huid te vinden. Deze versie kende ik persoonlijk nog niet. Maar om de zomer nog wat langer bij mij te houden vonden in de aardbeien versie ook wel een goed idee.

IMG_2591

De verpakking

Het metalen doosje is typisch voor Rosebud. De verpakking is altijd hetzelfde, al is dan net de kleurstelling wat anders. Deze versie heeft heel toepasselijk aardbeien op de zijkant staan met blaadjes. Toch vond ik het op de een of andere manier ook wel ‘kerstig’ uitzien. Het deed me in eerste instantie ook niet aan aardbeien denken (oeps..). De verpakking sluit goed en is voor een lippenbalsem vrij groot. Het bevat namelijk maar liefst 23 gram lippenbalsem! Je moet wel met je vinger in het product, dus helemaal hygiënisch is het niet. Handen wassen voor gebruik dus.

IMG_2590

Ingrediëntenlijst

Petrolatum: minerale olie
Beeswax: bijenwas
Fragaria chiloensis: duinaardbei
Fruit extract: fruitextract

IMG_2592 IMG_2593

Rosebud lip balm strawberry

Wanneer je het blikje opent komt er gelijk een heerlijke zoete aardbeienlucht op je af. In eerste instantie moest ik hier wel aan wennen. De geur is namelijk zeer duidelijk aanwezig. Ik vind aardbeien heerlijk, maar in producten vind ik het nogal eens té zoet. Het roze goedje heb ik daarna pas bekeken toen ik de geur had getrotseerd. 😉
In het blikje is de lip balm vrij hard. Maar wanneer je met je vinger de lip balm aanraakt smelt het als het ware naar je hand. Je kunt de lip balm dus goed aanbrengen zonder klonten op je lippen te krijgen die blijven zitten. Wat er dan overblijft is een zachte lip balm die je lippen voed en hydrateert. In het blikje ziet het er heel roze uit, maar eenmaal op je lippen zie je er vrij weinig van terug. Behalve een glansje is er van de roze kleur weinig te merken.

Ik vind de lip balm heerlijk om te gebruiken. De geur vind ik nog steeds te sterk naar mijn smaak. Doordat de lip balm zo prettig aanvoelt zal ik het toch blijven gebruiken totdat deze op is.

Wil je deze versie van de Rosebud salve ook proberen? Het is o.a. te koop bij Douglas voor €10,95 voor 23 gram.

Welke versie van de Rosebud lip balm vind jij het prettigst?

Liefs,

Liza

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.