Sebamed – een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid

Sebamed – een shampoo voor de gevoelige hoofdhuid

Je hebt al vaker kunnen lezen over mijn zoektocht naar de perfecte shampoo. Ik heb er inmiddels al een aantal geprobeerd, maar nog geen één waarvan ik helemaal hoteldebotel ben. Er is altijd wel iets wat het net niet helemaal perfect maakt. In mijn zoektocht zag ik dat Sebamed een shampoo heeft voor de gevoelige hoofdhuid. Zonder allerlei uitdrogende ingrediënten. We kunnen het altijd eens proberen!

Sebamed

Sebamed

Ondanks dat Sebamed zegt dat er geen zeep en alkali in zit zit er wel SLS in. Dus qua ingrediënten nog niet helemaal perfect. Na wat onderzoek is dat juist het ingrediënt wat ervoor kan zorgen dat een shampoo te heftig is voor je gevoelige hoofdhuid. Maar ook nadat ik de ingrediënten heb gelezen geef ik het een kans.

Sebamed

Sebamed zegt zelf dat deze shampoo ervoor zorgt dat het tegen uitdroging is van je hoofdhuid en de PH waarde neutraal is waardoor allergieën en irritaties verminderen/verdwijnen. Ik ben benieuwd!

Sebamed

De fles is niet uitnodigend, tenminste voor mij dan. Het is een simpele flacon met een basis tekst. Het valt wel gelijk op dat het voor de gevoelige hoofdhuid is. En daar zocht ik naar!

Ik heb gemerkt dat je vrij veel nodig hebt, voor mijn gevoel, om mijn haar goed schoon te krijgen. In eerste instantie had ik niet het idee dat het daadwerkelijk iets voor mijn haar deed. Wanneer ik daarna de shampoo uitspoel voelt het wel schoon. Dus misschien ligt dat gewoon aan mij en dat ik gewend ben aan producten die meer schuimen. Na het wassen met deze shampoo gebruik ik in de lengte van mijn haar nog een conditioner zodat het niet gaat klitten. Het voelt daarna wel verzorgd aan en mijn haar voelt en ziet schoon uit. Ook kan ik hier 2 à 3 keer in de week mee doen zonder dat mijn haar tussendoor heel vettig uitziet. Het grootste probleem bij mij is dat ik soms jeuk krijg aan mijn hoofdhuid bij agressieve producten. Dat heb ik nu niet! Dus misschien werkt dit wel echt!

Ik ben benieuwd of het na een aantal flessen nog steeds zo voelt! Dus ik hou je op de hoogte.

Liefs, Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.