Call the midwife; een netflix serie die je moet zien

Call the midwife; een netflix serie die je moet zien

Een tijdje geleden was ik weer aan het neuzen op Netflix. Ik wilde aan een nieuwe serie beginnen, maar had nog geen idee welke. Toevallig kwam ik de serie call the midwife tegen en al snel was ik verkocht!

Dit artikel bevat affiliate links.

midwife

Bron

Call the midwife

Een dramaserie van oorspronkelijk de BBC wat helemaal in het teken staat van vroedvrouwen in het arme gedeelte van Londen. Het speelt zich af in de jaren ’50 & ’60 van de twintigste eeuw. Er zijn in totaal 4 seizoenen die in totaal 33 afleveringen bevatten. Elke aflevering duurt ongeveer een klein uurtje dus genoeg materiaal om te kijken!

Maar goed, het verhaal.

Je leert als eerste Jenny Lee kennen, een jonge vrouw die net afgestudeerd verloskundige is. Ze verhuist met haar hebben en houwen naar de arme wijk Poplar in Londen. Ze komt samen met de nonnen te wonen in het klooster. Een simpel bestaan waar ze in het begin erg aan moet wennen. Niet de luxe van de stad, maar ondanks alles de zwangere vrouwen zo goed mogelijk helpen. Samen met de nonnen en de andere vroedvrouwen Trixie, Cynthia en later ook Chummy, Patsy, Barbara, Phyllis en Delia maken ze de ‘gekste’ dingen mee. Elke aflevering staat in het teken van een nieuw gezin van Poplar waarbij de rode draad telkens wel te vinden is. Je leert zodanig ook en groot deel van Poplar kennen wat maakt dat je steeds meer meeleeft met alle mensen die er wonen.

Uiteindelijk kiest Jenny Lee ervoor om te vertrekken uit Poplar, ze wil meer betekenen voor andere mensen. Ze zegt dat ze nu zoveel kinderen op de wereld heeft helpen zetten dat ze nu ook de andere kant wilt begeleiden. Het laatste gedeelte van een mensenleven begeleiden zodat ook zij rustig kunnen sterven. Hierna zie je haar niet meer fysiek in de serie, maar ze is op de achtergrond nog wel aanwezig. Totdat er in het verhaal vooruit wordt gekeken waarbij Jenny al een jaar of 80 is. Zij vertelt het verhaal aan het begin en einde van elke aflevering. En ook zie je wat het leven in Poplar met haar heeft gedaan.

Ik vond het echt jammer dat ik uiteindelijke alle afleveringen hebben gezien. Heel anders dan de andere series die ik tot nu toe heb gezien, maar zeker niet minder boeiend. Een aanrader dus!

Heb jij nog leuke series op Netflix die ik gezien moet hebben?

Liefs, Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.