Super simpele DIY – ‘adventkrans’

Super simpele DIY – ‘adventkrans’

Komende zondag is het de eerste advent. Mijn ouders hebben mij christelijk opgevoed toen ik vroeger naar de ‘kinderkerk’ ging waren we al ruim van tevoren bezig met Kerstmis. Advent zijn de 4 weken voor kerstmis. Elke week mag je op zondag een extra kaarsje aansteken. De zondag voor Kerstmis branden dan alle vier de kaarsjes. mijn moeder maakt de mooiste kransen en stukjes. Sinds dat ik uit huis ben doe ik dit in een simpelere versie. Mama maakt natuurlijk de mooiste dingen! Simpel kan ook heel mooi zijn, dus ik laat je zien hoe mijn advent’krans’ eruit ziet. Krans heb ik tussen aanhalingstekens gezet want eigenlijk is het een dienblad met frutsels die het samen een leuk winters geheel maken. Budget en toch tof! Ondanks mijn simpele DIY brand ik vanaf zondag één kaarsje per zondag extra. Zo is het al heel snel Kerst!

adventkrans adventkrans

Bij de Xenos kocht ik vier nieuwe theelichthouders. Hierop staan leuke tekstjes en ik vond de kleuren mooi. Warm, simpel prima! Hier kocht ik ook watjes in de vorm van sneeuwbolletjes. Maar die zul je zo wel zien. Ik dook de zolder op en haalde een dienblad en wat accessoires. Elk jaar koop ik een paar nieuwe dingetjes om te wisselen. Echt niet elk jaar. Wanneer je elk jaar iets anders verzint lijkt het toch weer nieuw.

adventkrans

De theelichthouders mogen op het dienblad. Omdat je straks alleen de buitenrand van het dienblad ziet maakt het me niet uit dat er nog wat kaarsvet zit.

adventkrans

Kijk deze bolletjes bedoelde ik! Schattig toch?! Je hebt er ook de grote versie van. Maar voor op een schaal vind ik de kleintjes leuker. Ik gebruikte ongeveer een halve zak (€1,99 per zak). De rest gebruik ik misschien nog voor iets anders. Zo niet gaat het naar zolder voor volgend jaar.

adventkrans

Theelichtjes erin, accessoires eromheen en KLAAR! Kind kan de was doen.

adventkrans adventkrans adventkrans

Laat de Kerst maar komen!

Heb jij een advent’krans’? 

Liefs,

Liza

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.