Vijftig leuke hondenspelletjes om samen te spelen met je hond!

Dit artikel bevat affiliate links.

Mijn hond heeft in het begin van haar leven waarschijnlijk alleen in een kleine ruimte gezeten waar ze puppy’s mocht baren. Ze heeft dus nooit echt leren spelen. Wij kregen haar toen ze 4 jaar was en sindsdien is ze zo erg veranderd! Ze is van een bange hond veranderd in een levendig springbeestje dat graag wil knuffelen en aandacht nodig heeft. Om haar nog meer te stimuleren om te spelen heb ik het boek ‘leuke en leerrijke hondenspelletjes’ gekocht. Misschien kan ik hier iets mee om haar nog wat te helpen.

Hondenspelletjes

Het boek is opgebouwd uit verschillende delen. Je hebt maar 5 speeltjes nodig om aan de slag te gaan. Ik denk dat je alle 5 de speeltjes (denk aan sok, touw, balletje.. ) wel in huis hebt. Per hoofdstuk staan er verschillende hondenspelletjes in die je kan doen. Zoek, apporteer en nog veel meer kun je er allemaal in terugvinden. Bovenaan de bladzijde staat waar en hoe het spel gespeeld kan worden. Ik vind het handig dat er zowel spelletjes voor in huis te vinden zijn als voor buiten. Zo heb je altijd keus genoeg. Er zijn zelfs hondenspelletjes te vinden voor meerdere honden tegelijk. Via de ‘botjes’ is aangegeven hoe moeilijk een spelletje is.

Beginner = 1 botje, Middel = 2 botjes, Moeilijk = 3 botjes.

Als eerste heb ik het hele boek doorgenomen. Je kent je eigen hond namelijk het beste en je weet daardoor makkelijker wel spel het beste bij jouw hond past. Ik heb gekozen voor ‘omrollen’ en een apporteer spelletje. Deze ben ik elke dag gaan oefenen. Niet geforceerd, maar gewoon op momenten waarbij we samen aan het spelen waren. Wanneer je er voor jezelf als voor je hond zo min mogelijk druk op legt blijft het voor beide interessant en leerzaam.

Natuurlijk zijn sommige hondenspelletjes die beschreven staan in het boek wat simpel, maar wat ik handig vind is dat ik weet hoe ik moet beginnen. Hoe krijg je je hond zover dat hij bepaalde dingen gaat doen? Die tips zijn namelijk makkelijker om voor jezelf ook wat richtlijnen te hebben.

Ondertussen speel ik nog even verder!

Liefs, Liza

Volg:

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.